2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Óriási csapást mérhet az orosz-ukrán háború Európa energiaellátására

Óriási csapást mérhet az orosz-ukrán háború Európa energiaellátására

MTI
Az ukrajnai háború mély hatást gyakorolhat az európai energiaellátó-rendszerre is - jelentette ki Kadri Simson, az Európai Bizottság energiaügyekért felelős biztosa Brüsszelben, ám hozzátette, hogy a telet biztonságosan átvészeli a rendszer. A biztos, az uniós tagállamok energiaügyi miniszereinek tárgyalást követő sajtótájékoztatón, felhívta a figyelmet: az EU képes lesz felülkerekedni a háború okozta esetleges ellátási zavarok hatásain.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Mint mondta, meredeken nőtt az Európába irányuló cseppfolyósított földgáz behozatala, havi 10 milliárd köbméter körül mozog. Hozzátette azonban, hogy idén tél végére 18 százalékos lesz a gáztárolók töltöttsége, szemben a korábbi évek 30 százalékéval. Kiemelte, hogy elengedhetetlen, hogy már most megkezdjék a megfelelő szintű gáztárolás tervezését a következő fűtési szezon előtt. Ennek érdekében a bizottság platformot és kapcsolattartó csoportokat hoz létre az érintett tagállamokkal és cseppfolyósítottgáz-szállítási rendszert üzemeltetőkkel. Simson tájékoztatott arról is, hogy a miniszterek elfogadták az ukrán villamosenergia-hálózat az európai rendszerrel való összekapcsolásának meggyorsítását célzó bizottsági javaslatot. Az ukrán villamosenergia-hálózat szinkronizálása az európai kontinentális hálózattal - Oroszország helyett - már régóta prioritásuk. Ez egy stratégiai kezdeményezés Ukrajna energiafüggetlenségének növelésére. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31