Váratlan bejelentés érkezett a rezsicsökkentésről: ez rengeteg magyart érint

agrarszektor.hu
Gulyás Gergely tárcavezető a mai napon tartott Kormányinfón elmondta, hogy az energiaellátás biztosított, lakossági és piaci igényeket ki tudják elégíteni. Jelezte, hogy a stratégiai tartalékok bővítéséről folyamatosan tárgyalnak. Az energiaárak viszont jelentősen megemelkedtek, újabb rekordokat döntenek.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Gulyás Gergely ismertette, hogy a kormány az átlagfogyasztás erejéig tudja biztosítani a rezsicsökkentett árakat.

EZ IS ÉRDEKELHET

A földgáz fűtőértéke nem azonos. A minőség szempontjából a legjobb az orosz, utána a Magyarországon kitermelt, valamint utána a nyugatról behozott 

- mondta a tárcavezető.

A kormány arról döntött, hogy függetlenül a fűtőértéktől, minden háztartás részesüljön a kedvezményes árban a meghatározott sávig (éves szinten 1729 köbméter). A fűtőértéket 63645 MJ-ban állapították meg, a rendeletben eddig 59 ezer MJ szerepelt. Tehát a gyengébb fűtőértékkel rendelkező fogyasztók is részesülhetnek az 1729 köbméteres kedvezményes árú gázmennyiségből. A Kormányinfón elhangzott az is, hogy az 1729 köbmétert is meghaladhatja a kedvezményes áron értékesített mennyiség, ahol jó a fűtőérték -  ezt a rendeletet a kormány elfogadta és ma vélhetően meg is fog jelenni. Az átlagos fogyasztást úgy számítják, hogy ahol nincs egyáltalán fogyasztás, vagy nagyon alacsony, azt nem számítják bele az átlagba.

EZ IS ÉRDEKELHET

 

Mi a helyzet az árstoppal?

Az árstop nem meglepő módon sokakat érintő kérdés, Gulyás Gergely pedig megerősítette, hogy mindenképpen fent fogják tartani a meghatározott határidőig az intézkedéseket.

Pusztít az aszály az országban

Az aszály sosem látott károkat okozott idén a mezőgazdaságnak, így felmerült a kérdés, hogy vajon biztosított-e Magyarország élelmiszer-ellátása? A rövid válasz az volt, hogy igen, a bővebb pedig az, hogy

a magyar mezőgazdaság évente 22-23 millió ember élelmezését képes biztosítani, akkora gond pedig nincs, hogy 9-10 millió emberről ne tudnának gondoskodni.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: MTI/Illyés Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 1. 09:34