Borászok, figyelem! Közeleg a határidő, sokat bukhat, aki ezt nem intézi el időben

Borászok, figyelem! Közeleg a határidő, sokat bukhat, aki ezt nem intézi el időben

agrarszektor.hu
Megjelent a Magyar Államkincstár 74/2022. (XI.14.) számú közleménye az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból a borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez igényelhető támogatásról szóló 53/2020. (X. 27.) AM rendelet alapján a 2022/2023 borpiaci évi kifizetési kérelem benyújtás feltételeinek közzétételéről. A kifizetési kérelem a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül, ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen tölthető ki.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítással nyújtható be. A kifizetési kérelem benyújtására vonatkozóan a Kincstár nem rendszeresít papír alapú nyomtatványokat. Kifizetési kérelmet - az előírt mellékletek csatolásával együtt - a 2022/2023 borpiaci évben 2022. november 15. 00.00.00 óra és 2022. december 21. 23.59.59 óra között kell benyújtani. Egy benyújtási időszakban egy kérelmező kizárólag egy kifizetési kérelmet nyújthat be. A jelenlegi benyújtási időszakban a 2021. április 1. és április 20. között és a 2022. január 15. és február 15. között benyújtott és jóváhagyott támogatási kérelmekre lehet benyújtani kifizetési kérelmet. Egy kérelmező támogatási kérelem időszakonként egy-egy kifizetési kérelmet nyújthat be - írja a NAK.

EZ IS ÉRDEKELHET

A kifizetési kérelemhez csatolni kell:

 • a borászati gép, technológiai berendezés beszerzéséhez kapcsolódó:
 • adásvételi szerződés, illetve hitelszerződés másolatát;
 • számla és annak kifizetését igazoló bizonylat másolatát;
 • átadás-átvételt igazoló dokumentum másolatát;
 • a gyártó által kiállított, a borászati gép, technológiai berendezés gyártási időpontját igazoló dokumentum másolatát;
 • üzembehelyezési jegyzőkönyv másolatát;
 • a borászati gép, technológiai berendezés műszaki adatait tartalmazó, a gyártó által kiállított dokumentum másolatát;
 • hegybírói igazolást az előző évi szüreti, termelési vagy készletjelentési kötelezettség teljesítéséről
  az üzem működési engedélyének másolatát
 • az angoltól eltérő idegen nyelven kiállított dokumentum esetében a szakfordítói szakképesítéssel rendelkező személy által készített hiteles magyar nyelvű fordítást, valamint a fordítást végző személy szakfordítói szakképesítésének igazolását
 • a kérelmező Rendelet 3. § (1) bekezdés f) pontja szerinti nyilatkozatait (a borászati gép üzemeltetéséről és nyilvántartásáról).
EZ IS ÉRDEKELHET

A kérelem benyújtási módjai:

 1. természetes személy ügyfél (kérelmező) esetén, amennyiben rendelkezik ügyfélkapus hozzáféréssel, akkor az ügyfélkapuján keresztül saját nevében;
 2. nem természetes személy ügyfél (kérelmező) esetén elsődleges képviselője útján;
 3. természetes személy és nem természetes személy ügyfél (kérelmező) esetén meghatalmazott útján ügyfélkapus beazonosítással történő benyújtás;
 4. természetes személy és nem természetes személy ügyfél (kérelmező) esetén kamarai meghatalmazott útján ügyfélkapus beazonosítással történő benyújtás.

A kifizetési kérelem benyújtásának részletei és a Kincstári közlemény elérhető az alábbi linken.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?