Súlyos kijelentést tett Orbán Viktor: ez minden magyart érint

Súlyos kijelentést tett Orbán Viktor: ez minden magyart érint

agrarszektor.hu
A rendszerváltás óta a 2022-es volt a legnehezebb éve Magyarországnak - mondta el Orbán Viktor az év utolsó Kormányinfóján. A miniszterelnök évértékelő beszédében kiemelte a pozitívumokat is, melyek között az orosz-ukrán háborúból való kimaradást és az EU-val való megállapodást is megemlítette.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

2022. december 21-én, az év utolsó Kormányinfóján Orbán Viktor miniszterelnök beszámolt az idei év nehézségeiről, de a következő időszak lehetőségeiről is beszélt. Mint mondta, a 2023-as év kihívása, hogy Magyarország elkerülje a recessziót.

Az idei év eredménye, hogy képesek voltunk finanszírozni a megemelkedett energiaárakat, tavaly 7 milliárd eurót fizettünk, ez 17 milliárd euróra nőtt idén, ugyanazért a mennyiségért. Ezt a 10 milliárdnyi hiányzó finanszírozást 2023-ra is megoldottuk már

- mondta el Orbán Viktor.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy soha nem dolgoztak még annyian Magyarországon, mint most, a foglalkoztatás 30 éves csúcson van. Orbán Viktor szerint az is rendkívüli teljesítmény volt idén, hogy sikerült megállapodni az Európai Unióval.

A Kormányinfót követő kormányülésen az adómentesség kiterjesztéséről is dönthetnek a majd. Orbán Viktor szerint legfontosabb dolog az lesz jövőre, hogy az ország kimaradjon a háborúból, kimaradjon az európai recesszióból, és decemberre egy számjegyű legyen az infláció év/év alapon.

A miniszterelnök a rezsiárak kapcsán elmondta, hogy nem terveznek változtatni a mostani rendszeren. A magyar rendszer lényege, hogy korábban is hosszú ideig változatlanok voltak az árak. Orbán Viktor beszélt arról is, hogy a jövő évi költségvetést 1,5 százalékos gazdasági növekedésre tervezik.

Arra a kérdére, hogy a 2024-es éves költségvetést benyújták-e tavasszal, Orbán Viktor elmondta, hogy ez nehéz kérdés, amire most még nem tud válaszolni. A miniszterelnök sikeresnek tartja a mostani költségvetési tervezést, amit nyáron fogadnak el, de ha nagyon hektikusak a körülmények, akkor érdemes ezen gondolkodni. A költségvetés elkészítésének módszertanának kérdését legkorábban március-áprilisban tudjuk közölni, ha már látjuk, hogy milyen az év - közölte Orbán Viktor.

(Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13