Könyörtelen a verseny: csak így lehet ütőképes a magyar mezőgazdaság

Könyörtelen a verseny: csak így lehet ütőképes a magyar mezőgazdaság

agrarszektor.hu
A magyar agráriumnak a nemzetközi, globalizált piacon kell megmérettetnie magát. Tehát, ha versenyképességről vagy hatékonyságról beszélünk, akkor nekünk nem a magyar, a bolgár, a kelet-európai, közép-kelet-ázsiai gazdaságokkal kell mérni magunkat, hanem a legkorszerűbb nyugat-európaiakkal. Itt könyörtelen verseny folyik. Ha meg akarunk élni, akkor a legkorszerűbb eljárásoknak, legjobb technológiának és a humán háttér, a munkaerő és az irányítás legjobb embereinek kell közreműködnie benne - mondta Benedek Fülöp, az OTP Bank Nyrt. elnöki főtanácsadója. A szakember kitért arra is, hogy nagyon nehéz helyzetben van a magyar mezőgazdaság, mivel a komplexitás egyes ágazatokban nincsen olyan szinten, ami ezt a nemzetközi versenyképességet egyértelműen biztosítaná. A Portfolio Csoport 2023-ban is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2023-ban a Portfolio Agrárszektor Konferencián a Zsűri különdíját Benedek Fülöp kapta.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A mérethatékonyság könyörtelenül érvényesül a gazdálkodási versenyben. Nagyon fontosnak tartom, hogy sokkal nagyobb súlya legyen a talajművelésnek és a technológiai folyamatoknak a jövőben

- vélekedett Benedek Fülöp. Hozzátette, bízik abban, hogy a 2024-2028-as időszakban főleg az élelmiszeripar fejlesztése olyan szintű lesz, hogy Európában és a világban is versenyképes lesz.

EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET

Ez az egyik legsúlyosabb eddigi gondunkat megoldja. Vallom azt a szemléletet, hogy egy hosszabb távú fejlesztés stratégia nélkül rémálom, stratégiával pedig álom.

Benedek Fülöp beszélt arról is, hogy ma Magyarországnak a legnagyobb értéke a termőföldje. A versenyképesség szempontjából elengedhetetlen, hogy az oktatókapacitást emeljék és a hozzárendelt kutatóbázis kiépítsék.

Nekünk ehhez a földhöz itthon kell kioktatni az utódjainkat és itthon kell nekik dolgozniuk a későbbiekben is. Emellett nagyon fontos elemeket kell beépíteni a finanszírozásba, hiszen ezzel lehet kikényszeríteni azt a védelmet, ami elengedhetetlen, hogy az unokáink is ilyen szinten tudjanak gazdálkodni.

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?