2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Hírek - Agrárpénzek

46 millió euró tejtámogatás: május 15-éig lehet igényelni

Megjelent a különleges tejtámogatásról szóló rendelet, amely március 28-tól hatályos. A tejtermelőket sújtó különleges hátrányok kezelésére az Európai Unió 46 millió eurót biztosít 2011-re Magyarországnak – tájékoztat a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája.
 
 

Az EU 2011-es programjára új és korábbi pályázók egyaránt jelentkezhetnek, amennyiben teljesítik a jogszabályok által előírt - tejtermelő tevékenység folytatására vonatkozó - kötelezettségeiket. A magyar termelőknek juttatott összeg pontos mértéke függ az igénylők számától, valamint az általuk leadott, kilogrammban meghatározott tejmennyiségtől.


A tejtermelő a 2010/2011. kvótaévben megtermelt és értékesített tej után igényelheti a különleges támogatást, a 2011. március 31-én rendelkezésére álló kvóta mértékéig. A program feltételrendszere nem változott. Az a termelő igényelheti a támogatást, akinek gazdaságilag sérülékeny vagy környezeti szempontból érzékeny területe van. Továbbá az állattartónak rendelkeznie kell legalább egy hektár egységes területalapú támogatásra (SAPS) jogosult földterülettel.


A támogatási kérelmet, amely egyben kifizetési kérelem is, 2011. május 15-éig kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

A jó minőségű tej és tejtermékek iránti vásárlói bizalomnövekedés érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium idén már meghirdette az állatjólét javítását előmozdító tej szerkezetátalakítási támogatást. Ennek keretében évi 9 milliárd forint plusz támogatást kapnak a tejtermelő tehenészetek 5 éven keresztül.


A Vidékfejlesztési Tárca továbbra is elkötelezett a hazai tejágazat megsegítésére. A tejtermelőknek nyújtott támogatások érdemben javítják a hazai szarvasmarha állomány tartási körülményeit, a munkaerő-igényes ágazatban hozzájárulnak a termelési szint megőrzéséhez, a tejtermelő vállalkozások versenyképességének biztosításához és ezzel a vidéki munkahelyek megőrzéséhez.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu