Az átlagember nem sokallja az agrártámogatásokat

Agrárszektor
28 tagállamból 28 ezer ember mondhatta el, mennyire tartja jogosnak az agráriumból élők támogatását, és arról, hogy a támogatások jó célokat szolgálnak-e.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A szakmában is gyökeret vert az a gondolat, hogy az európai fogyasztók valójában nem értik, miért is kellene támogatni a mezőgazdaságot, és a kiutalt pénzeket sokallják. A környezetvédelmi és állatjóléti előírásokat éppen azért találták ki, hogy indokolhatóvá váljanak a kifizetések. A jól címkézett támogatásokkal létrejött a "valamit valamiért" üzlete a fogyasztók és a termelők között. Az érdekes az, hogy az Európai Bizottság legutóbbi felmérése alapján ma már az átlagemberek inkább pozitívumként élik meg az agrárszubvenciókat és ezek felhasználását. Annyira, hogy már a mértékével kapcsolatban sincsenek nagy aggályaik.

A kutatás egy sor támogatási célra is kitér, és alátámasztja, hogy az átlagember valóban "ellenszolgáltatást" vár el a pénzéért: jobb minőségű ételt, a környezet védelmét, a klíma megóvását, az állatok jólétét, munkahelyteremtést és 17%-os mértékben a vidéki életminőség javítását is.  És végül egy grafikon, ami szerint lényegében mindenkinek hasznára válik, ha a mezőgazdaságból élőket támogatja a társadalom.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?