2022. május 23. hétfő Dezső

Hírek - Agrárpénzek

Borászatról és halászatról is tárgyalt a grúzokkal Magyarország: erre jutottak

Georgia fontos hídfő a magyar agrárérdekek keleti érvényesítésében – szögezte le Bencsik Dávid, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, miután részt vett a Magyar-Georgiai Mezőgazdasági Munkacsoport és a Magyar-Georgiai Gazdasági Együttműködési Kormányközi Vegyes Bizottság ülésén Tbilisziben.
 
 

A tárgyalások során a magyar fél felajánlotta segítségét és együttműködését azokban a témákban, amelyek kiemelt jelentőségűek a georgiai fél számára, úgymint az organikus gazdálkodás, a borászat, az akvakultúra és a halászati szakértők továbbképzése. A tárgyalópartnerek megállapodtak abban is, hogy elősegítik a két ország között az agrár-élelmiszeripari forgalom növelését - olvasható az Agrárminisztérium közleményében. 

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

A mezőgazdasági munkacsoport - Bencsik Dávid és Nino Tandilashvili agrárminiszter-helyettes társelnökök vezetésével - áttekintette a kétoldalú agrárkapcsolatok fejlesztésének további lehetőségeit is. A helyettes államtitkár ellátogatott a georgiai szőlészeti-borászati tudományos bemutatóközpontba, a Mezőgazdasági Tudományos Kutatóintézet telephelyeire, valamint a Kakheti régióban felkeresett egy precíziós állattartást folytató farmot és egy modern technológiát alkalmazó mogyorótermelő-gazdaságot is. 

Fontos tárgyalásokat folytattunk georgiai partnereinkkel és ennek nyomán több területen erősíthetjük a magyar agrárérdekeket Georgiában, amely számunkra fontos keleti hídfő lehet a jövőben  

 – fogalmazott Bencsik Dávid helyettes államtitkár.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben