2021. szeptember 16. csütörtök Edit

Hírek - Agrárpénzek

Észrevétlenül újraindult Bige kénsavgyára

Csendben újraindult a Bige Holding kénsavgyára a múlt hét szerdán. Az egységet még május végén állította le a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mert túl veszélyesnek találta az üzem működését. A gyár elvileg addig üzemelhet amíg jogerős döntés nem születik az ügyben, hacsak az ellenőrök nem találnak újabb okot a leállásra, amellyel a holding már így is több százmillió forintot vesztett.
 
 

A múlt hét szerdán csendben újraindult a Bige Holding kénsavgyára – tudta meg a Népszava, és habár feszült a helyzet a Bige Holding és a katasztrófavédelem között, de a gyár újra termel. Az egységet nyár elején állította le a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mert az üzem működését túl veszélyesnek találták, de a szolnoki kénsav-, kriolit- és műtrágyatelepen most újraindult a termelés.

Forrás: MTI Fotó: Mészáros János

Jelenleg két per zajlik a Bige Holding és a katasztrófavédelem között, jogerős döntés azonban csak jövőre várható. A gyár addig elvileg üzemelhet – hacsak az ellenőrök nem találnak újabb okot a leállításra. Ha a bíróság Bigének ad igazat, nem kizárt, hogy kártérítést követel majd, a Bige Holding ugyanis a leállással több száz millió forintot vesztett.

Korábbi cikkeink a témában: 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu