Feldman: a digitalizáció a mezőgazdaság 21. századi lehetősége

MTI
Létkérdés, hogy az agrárium digitális átalakulása minél hamarabb és zökkenőmentesen megtörténjen úgy, hogy a mezőgazdasági termelés egyszerre jövedelmező és környezeti szempontból fenntartható is legyen - fogalmazott a február 19-20-án megrendezésre kerülő Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítást beharangozó sajtótájékoztatón Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Feldman Zsolt a magas szinten automatizált Gyermelyi Zrt. telephelyén rendezett eseményen hangsúlyozta: a jövő technológiáinak használatához képzésre és tudásra van szükség, a magyar társadalom digitális világba való bevezetése kulcskérdés. A gazdaság és a társadalom digitalizációra való felkészítésében a kormányzat segítséget kíván nyújtani, ezért indította el a Digitális Jólét Programot.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

Mint azt a mezőgazdaságért felelős államtitkár kifejtette, valamennyi ágazati szereplő bevonásával elkészült a Digitális Agrárstratégia. Ennek lényege, hogy a mezőgazdasági termelők a mindennapi munkájuk során mind szélesebb körben használhassák az új technológiákat és az ezekhez kapcsolódó tudást. Ezért a képzés és a tudásátadás a következő évek központi kérdése lesz - mondta Feldman Zsolt. Mint fogalmazott, a digitális eszközök alkalmazása komplex tudást igényel. Egyszerre kell érteni például a térinformatikához, a gépészethez, a termesztéstechnológiához, és ezeket egyben kell tudni alkalmazni.

A Digitális Agrárstratégia legfontosabb üzenete, hogy - a legkisebb gazdaságtól a legnagyobbig - mindegyik megtalálja a maga szempontjából alkalmazható technológiát. Nem szeretnénk, ha digitális szakadék alakulna ki a kisebb és nagyobb termelők között. Ezért ehhez a technológiához való hozzáférés kulcskérdés valamennyi ágazati szereplő számára - fogalmazott Feldman Zsolt. Az államtitkár hangsúlyozta a közép-és felsőfokú agrárképzés szerepét, amelyek képesek a 21. századi tudást átadni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?