Új korszak kezdődik a magyar agráriumban: hatalmas átalakulás várható

Új korszak kezdődik a magyar agráriumban: hatalmas átalakulás várható

agrarszektor.hu
A technológia, a tudás és fejlesztés elengedhetetlen lesz a magyar agrárium számára. Magyarország a mezőgazdaság nagy nyertese lesz az elkövetkezendő éveknek, évtizedeknek, hiszen nagyon erős alapokat építettünk, majd még erősebb falakat húztunk fel - mondta a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Feldman Zsolt, a Hungexpon megrendezett 40. Agromash-on. Korábban megfigyelhető volt, hogy a mezőgazdasági tudás apáról fiúra szállt, mára azonban ez megfordult: a fiaktól tanulnak az apák, hiszen egy elképesztő fejlesztési és modernizációs hullám indult meg az agráriumban globális szinten és persze hazánkban is.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Korszakváltás megy végbe az agráriumban, akár a tudást, a generációt vagy a technológiát vesszük figyelembe. Átalakulnak a fogyasztói szokások és igények is, ehhez pedig igazodni kell. Ez viszont tudást, információkat és modernizációt igényel. Nem lehet más a célunk, csak az, hogy nyertessé tegyük az agráriumot ebben a korszakváltásban, valamint a gazdákat is  

- fogalmazott Feldman Zsolt. 

Hozzátette, hogy a hazai mezőgazdaság elkezdte a felzárkózást az EU-s tagállamokhoz, ezt pedig a számok is jól mutatják. Egy évtized alatt óriási lépést sikerült tenni azért, hogy több értéket és magasabb jövedelmet tudjanak teremteni. Ez azonban nem ment volna a közös együttműködés nélkül. Fontos megemlíteni, hogy a Vidékfejlesztési Programnak is kulcsszerepe van/lesz a fejlődésben, hiszen biztosítani tudja a magyar vidék megújulását, valamint támogatja a gazdákat. Ami szintén biztató, hogy a precíziós pályázatokra óriási az igény, 52 milliárd forintnyi értékben már sikerült is elbírálni őket, ez pedig a következő hetekben folytatódni is fog, tehát a precíziós átállás biztosítva lesz.

EZ IS ÉRDEKELHET

A 2023-ra vonatkozó stratégiai terv is elkészült. Célunk, hogy a források több mint felét beruházásokra költsük, melyben kiemelt szerepet kap a modernizáció. A fenntarthatóság pedig szintén elengedhetetlen lesz, csak így lehet erősödni  

- vélekedett az államtikár. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?