2019. október 20. vasárnap Vendel

Hírek - Agrárpénzek

Hazai pékségek az albán kenyér ellen?

Konkurenciaharc folyik az országban fellelhető magyar és albán pékségek között.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Magyar Pékszövetség szakmai főtitkára, Werli József a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozata szerint az országban található 250-300 albán pékség jelenléte csak azért jelent problémát a magyar konkurens cégeknek, mert azok nem minden esetben tartják be a higiéniai, technológiai és munkaügyi szabályokat.

Kiderül továbbá, hogy a Magyar Pékszövetség értesülései szerint a hazai élelmiszer-biztonsági felügyelet szakemberei korábban már végeztek vizsgálatokat albán pékségeknél, azonban ezt a hírt a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal nem erősítette meg. Emellett piaci részesedésükről sincs adat.

A Magyar Nemzet adatai szerint "Magyarországon megközelítőleg 1300 pékség található, ebből 1000-1050 a magyar vállalkozás" - írja a Magyar Nemzet. Ezen felül mintegy 1800-2000 látványpékség is működik."

Werli hozzátette, hogy előreláthatólag drágulni fog a kenyér és a többi sütőipari termék is, hiszen a pékségek költségei tavaly is folyamatos emelkedésben voltak - írja a hir24.hu.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu