Itt az MKB bejelentése: így juthatnak akár egymilliárd forinthoz a magyar gazdák

Itt az MKB bejelentése: így juthatnak akár egymilliárd forinthoz a magyar gazdák

agrarszektor.hu
2020. szeptember 23-án az MKB Bank kínálatában megjelent a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében kialakított Új Széchenyi Kártya Program két újabb konstrukciója, melyek célja a COVID járvány kedvezőtlen hatásainak mérséklése, valamint források biztosítása a turisztikai és az agrárágazatban, tudhattuk meg a bank közleményéből.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Új Széchenyi Kártya Program termékei - a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz, a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel, a Széchenyi Likviditási Hitel és a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz - idén május óta érhetőek el az MKB Banknál. A program célja azonnali likviditási, valamint fejlesztési források biztosítása a hazai vállalkozások számára. 2020. szeptember 23-án két új termékkel bővült a kínálat: a Széchenyi Turisztikai Kártyával és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusszal.

A Széchenyi Turisztikai Kártya a turisztikai és vendéglátás szektorban működő hazai kis- és középvállalkozások számára nyújt 0% kamatozású hitelt akár 3 éves futamidő mellett, maximum 250 millió forint összegig. Az érintett ágazatokban működő vállalkozások a kiemelt mértékű állami támogatásnak köszönhetően kedvezményes feltételek mellett juthatnak forráshoz. A vállalkozások hitelhez jutását a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása segíti elő.

Az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz bevezetésével az MKB Bank a mezőgazdasági vállalkozások számára már nemcsak likviditási, hanem fejlesztési célokhoz is kedvező támogatású finanszírozást biztosít. A beruházási hitel keretében akár 1 milliárd forint összegű hitelhez juthatnak a gazdálkodók, maximum 6 éves futamidő mellett. Az állami támogatásnak köszönhetően a hitelfelvevő által fizetendő kamat mértéke csupán 0,5%. Az agrárvállalkozások hitelhez jutását az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány készfizető kezessége könnyíti meg. Az MKB Bank és az MKB Agrárpartner széles portfóliójával és teljes körű szolgáltatásokkal segíti az agrárvállalkozásokat.

A KAVOSZ Zrt. koordinálása mellett kialakított új finanszírozási lehetőségek hatékony segítséget biztosíthatnak a vállalkozások számára annak érdekében, hogy visszatérhessenek korábbi üzletmenetükhöz és növekedési pályájukhoz. Az MKB Bank digitális fejlesztéseinek köszönhetően a bank tanácsadói az MKB VideóBANK-on keresztül - közvetlen, személyes találkozás nélkül, online módon - is az ügyfelek rendelkezésére állnak. Emellett már 13 fiókunkban biztosítja a digitális időpontfoglalás lehetősége azt, hogy az ügyfeleik sorban állás nélkül intézhessék ügyeiket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?