2021. május 10. hétfő Ármin, Pálma

Hírek - Agrárpénzek

Itt vannak a legfrissebb részletek az újraigényelhető átmeneti támogatásokról

Az Agrárminisztérium 2020. augusztus 31. és szeptember 14. között a Gazdaságvédelmi Alapból kapott forrásokból, a mezőgazdaságnak biztosított források terhére ismételten megnyitja a Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program első ütemében meghirdetett élelmiszer-feldolgozói és dísznövény ágazat részére kidolgozott átmeneti támogatási programját, tudhattuk meg a szaktárca közleményéből.
 
 

A jelentősebb érdeklődés miatt úgy a héten úgy döntött az Agrárminisztérium, hogy az élelmiszer-feldolgozói és a dísznövény ágazat részére kidolgozott átmeneti támogatási programokat 2020. augusztus 31-én ismételten megnyitja. A hírről az Agrárszektor is beszámolt.

A koronavírus járvány okozta gazdasági károk enyhítése érdekében újabb kérelmezési időszakban azok az érintett vállalkozások, gazdaságok jogosultak támogatási kérelmet benyújtani, akik az első támogatási körben ezt nem tudták megtenni. A támogatások igénybevételének egyéb feltételei változatlanok, azaz az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások 125.000 forintot, a dísznövény-termesztők pedig 500.000 forint mértékű támogatást igényelhetnek a foglalkoztatottak után.

A támogatási kérelmeket a Magyar Államkincstárhoz elektronikus úton, az erre a célra rendszeresített elektronikus űrlapkitöltő felületen keresztül lehet benyújtani. Az újabb kérelmezési időszakban benyújtott kérelmekre megállapított jogos támogatási igényekre az élelmiszer-feldolgozói és dísznövény ágazat részére elkülönített 8 milliárd, illetve 1,4 milliárd forintnyi keretösszeg és az első kérelmezési körben benyújtott összes jogos támogatási igény alapján megállapított támogatási összeg különbözetét használják fel.

Az ismételten megnyitásra kerülő programokról és az azok alapján igénybe vehető átmeneti támogatásokról az ezen és az ezen a linken keresztül elérhető közlemények nyújtanak bővebb információt. Az átmeneti támogatási kérelmek benyújtására 2020. augusztus 31-e és 2020. szeptember 14-e között van lehetőség.

A támogatási kérelmet kizárólag az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben nyilvántartatott ügyfelek tudnak benyújtani, ezért az ügyfélazonosítóval még nem rendelkező kérelmezőknek javasolt mihamarabb nyilvántartásba vételi kérelmüket benyújtani a Magyar Államkincstárhoz. Az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerbe történő nyilvántartásba vétel szabályairól ezen és ezen a linken keresztül elérhető közlemények nyújtanak részletes tájékoztatást.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu