2022. június 28. kedd Levente, Irén

Hírek - Agrárpénzek

Magyar spárga, sárgadinnye, körte, meggy és saláta mehet Olaszországba

Magyarországról többek között spárgát, sárgadinnyét, körtét, meggyet és különféle salátákat szállíthatnának nagy mennyiségben a magyar termelők Olaszországba, de Nyugat-Európa számos más államába is - mondta Luciano Trentini, a Macfrut szaktanácsadója múlt héten Budapesten, az olaszországi Cesenában évente kora ősszel megrendezésre kerülő zöldség-gyümölcs technológiai és kereskedelmi szakvásár bemutatóján.
 
 

Luciano Trentini, aki egyben az olasz zöldség-gyümölcs termesztők szakmai szervezetének nemzetközi képviselője is, arról beszélt a cesenai bemutató kapcsán, hogy a válság miatt az unió nyugati országaiban csökken a zöldség- és gyümölcstermesztés. Így a termelés sok esetben az unió keleti, újonnan csatlakozott tagországaiba tevődik át, ami számos új lehetőséget kínál a magyar termelők számára is - jegyezte meg az olasz szakember.

Szerinte a már meglévő termelési együttműködéseket ki lehet szélesíteni, amire jó alkalmat kínál a cesenai szakkiállítás, ugyanis a szóban forgó árumustrán a kiállítás három napja alatt mintegy 20 ezer látogató fordul meg. A kiállításon több mint 700 cég mutatja be szolgáltatási és termékkínálatát. Az idén a Macfrutot 29. alkalommal tartják meg Cesenában szeptember 26-28. között

 

forrás: MTI/Agrárhírek

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben