2021. január 21. csütörtök Ágnes

Hírek - Agrárpénzek

Megjelent a rendelet: teljesen átalakul az Agrárminisztérium

A Kossuth Lajos téri Igazságügyi Palota és az Agrárminisztérium épületének rekonstrukciójával kapcsolatos intézkedésekről jelent meg részletező kormányrendelet.
 
 

A Steindl Imre programban korábban meghatározottakkal összhangban tegnap megjelent egy kormányrendeletm amely több részletet is tartalmaz az Agrárminisztérium épülete és az Igazságügyi Palotával kapcsolatos beruházásokat illetően, írta meg a Világgazdaság. Így például azt, hogy az Agrárminisztérium épülete alatt megépítendő mélygarázst - a parkolószám tekintetében - az Igazságügyi Palota használói 23%-os arányban, az Agrárminisztérium épületének használói 77%-os arányban használhatnak. Az Agrárminisztérium épületében az Agrárminisztérium az Igazságügyi Palota használói számára nyitott étkezde jön létre.

Az Agrárminisztérium épületének középső udvara lefedésével létrejövő tér a minisztérium működésének zavarása nélkül működő, de publikus, minden érdeklődő számára nyitott, a Kossuth Lajos tér és a Kozma Ferenc utca közötti akadálytalan gyalogos átközlekedést biztosító, az épület funkciójához kapcsolódó tartalmú installáció bemutatására alkalmas közösségi térként fog funkcionálni. Az Agrárminisztérium Alkotmány utcával szomszédos épületszárnyának földszintjén a Nemzeti Összetartozás Emlékhelye tematikájához kötődő, a minisztérium épületének részét képező, de attól függetlenül üzemeltetett, az Országgyűlés Hivatala által megvalósított nyilvános kiállítóteret terveznek.

Az Igazságügyi Palota (Fotó: Thaler Tamás/Wikimedia Commons)

Az Agrárminisztérium épületében egy, a hungarikumok bemutatására és árusítására szolgáló mintapince és üzlethelyiség, valamint egy nyilvános étterem fog létrejönni a rendelet szerint. Tekintettel arra, hogy az Igazságügyi Palota méreténél fogva nem alkalmas a rekonstrukciót követően beköltöző Kúria teljes szervezetének elhelyezésére, a Kúria egyes szervezeti egységei valamely, az Igazságügyi Palota közelében lévő, állami tulajdonban álló épületben kerüljenek elhelyezésre, olvasható a rendeletben.

Az Agrárminisztérium épület rekonstrukcióját követően az épületbe az Agrárminisztérium szervezete és annak háttérintézményei költözhetnek vissza. Az Agrárminisztérium épület beruházás megvalósítása érdekében a Kozma Ferenc utcában közlekedő trolibusz-viszonylatok ideiglenesen, a beruházás lezárásáig áthelyezésre kerülnek.

(A cikkben szereplő képek Thaler Tamás és a Wikimedia Commons tulajdonát képzik.)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu