2022. június 25. szombat Vilmos

Hírek - Agrárpénzek

Ők most a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon: itt a lista!

Idén is Csányi Sándor vezeti a leggazdagabb magyarokról készült listát 310 milliárd forintos vagyonával, így agrárszempontból is ő számít a legnagyobb befektetőnek. A rangsor örök második helyezettje, Mészáros Lőrinc idén a harmadik helyre szorult, de az eddig ötödik helyen állomásozó, mostanában zűrösebb időket élő Bige László is a tizedik helyre csúszott. Új név a leggazdagabb magyarok között Kárpáti László, a mostanra már az Opus Global Nyrt. tulajdonába tartozó tiszapüspöki gabona-feldolgozó és izocukor előállító üzem alapítója.
 
 

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója 310 milliárdos vagyonnal - ez 50 milliárd forinttal kevesebb, mint tavaly májusban - még mindig vezeti a napi.hu "100 leggazdagabb magyar"-ról összeállított 2020-as listáját  -írja az Index. Csányi személyes befektetéseinek nagy része már több évtizede a magyar agráriumra irányul. A Bonafarm Zrt.-t ma már legidősebb fia, Csányi Attila irányítja, de Magyarország legnagyobb agrárintegrátor cégcsoportja, a nádudvardi KITE Zrt. is Csányi Sándor tulajdonában van. A második helyre Gattyán György jött föl 280 milliárdra becsült vagyonnal, ezzel megelőzve Mészáros Lőrincet, aki így a harmadik helyre szorult. Ez utóbbi vagyona a tavalyi 296 milliárd forintról 270 milliárdra olvadt idén. 

Bige László idén már nem tudta megőrizni az ötödik helyét, és a mostanában zűrösebb időket élő műtrágyakirály egészen a tizedik helyre csúszott. Bige László vagyona a tavalyi 170 milliárd forintról 112 milliárdra csökkent. Szintén a nagy vesztesek közé tartozik Simicska Lajos aki idén csak a 49. helyre fért fel, vagyonát 2016 ban még 83 milliárdra becsülték, ez mára szerény 27 milliárd forintra apadt.

Új név a 100-as listán az agráriumban jelentős szerepet játszó Kárpáti László, aki visszatérőnek számít, hiszen korábban már szerepelt a 100 leggazdagabb listáján. Kárpáti a mostanra már az Opus Global Nyrt. tulajdonába tartozó tiszapüspöki gabona-feldolgozó és izocukor előállító üzem alapítója.

Címlapkép forrása: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben