2019. szeptember 17. kedd Zsófia

Hírek - Agrárpénzek

Simicska Lajos lélegeztető gépen tartja a Hárskúti Zrt.-t

A korábbi oligarchának futja olyan költséges passziókra is, mint egy folyamatosan veszteséges juhfarm üzemeltetése. Néhány száz birka és egy tucatnyi marha legel az ország egyik legkisebb zrt-jében, de Simicska Lajosnak fontos ez az utolsó bástya. Annyira azért nem, hogy feltűnően sokat költsön rá.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A korábbi oligarcha, Simicska Lajos szinte minden érdekeltségétől megvált tavaly, miután a választásokat követően visszavonult. A Hárskúti Zrt. az egyetlen cég, amit nem adott át üzlettársának, Nyerges Zsoltnak, aki még év vége előtt tovább is játszotta a Mezort cégbirodalmat (Lajta-Hanság Zrt., a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt.) Mészáros Lőrincnek.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A konferencián az agrárgazdaság legaktuálisabb témáiról kaphatnak naprakész információkat a résztvevők. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. Ha tájékozott akar lenni az agráriumban, jöjjön el a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra április 26-án! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Simicska Lajos egyetlen év alatt 7 helyet zuhanva a 28. leggazdagabb magyar lett a Forbes tavalyi listáján - ami még mindig szép vagyont jelent. A politikai vereséget követően az 59 éves milliárdos mégis látványosan visszonult, úgy tűnik, a Veszprém megyei Hárskúti cég csinosítgatásában leli örömét.

Simicska Ljaos (Forrás: nepszava.hu)

A cég a kapott agrártámogatások alapján mintegy 170 hektárnyi szántóval, nagyjából 330 anyajuhval és szaporulatával, nagyjából egy tucatnyi húshasznú marhával és szaporulatával és bő 200 hektárnyi erdővel rendelkezik - vagyis csekélyke méretű. Az Opten adatai szerint 2017-ben 27 millió forintos árbevételt ért el a 13 főt foglalkoztató vállalkozás, de ettől  még masszívan veszteséges maradt.

A mfor.hu értesülései szerint a zrt. idén jelentősebb tőkeinjekciót kapott. A cégnyilvántartás szerint 2019. február elsején jegyezték be a jegyzett tőke január 8-án végrehajtott emelését. Simicska Lajos 207 millió forintra tornázta fel a tavaly már 147 millió forintra apadt saját tőkét, azaz 60 milliót tett a vagyonát fokozatosan felélő, ráfizetéses cégbe. Ez kevesebb, mint amennyi veszteséget a zrt. éves szinten termel. A korábbi hírek még másfél milliárdos tőkeemelésről szóltak. Úgy tűnik, a juhok megmaradnak passziónak.

A Hárskúti Zrt. veszteségesen működik

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu