2020. augusztus 13. csütörtök Ipoly

Hírek - Agrárpénzek

Színezett sertéshús Magyarországon is

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy magyar nagykereskedőnél is talált marhabélszínnek feltüntetett sertéshúst.
 
 

A Magyar Nemzet információi szerint a magyar Filetto Kft. szállítási dokumentációja alapján akadtak a lengyel származásúnak felcímkézett hús nyomára. A hatóság vizsgálná, hogy került-e forgalomba Magyarországon a hamisított húsból, de a papírok egyelőre az adóhatóságnál vannak. A papírokban a hús eredeteként egy lengyel vágóhíd szerepel, de a lengyel társhatóság még nem válaszolt a Nébih megkeresésére. Felmerült egy hazai vágóhíd érintettsége is, ám annak az engedélyezési számát valószínűleg a hamisítók ütötték rá a hús csomagolására.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy ugyanennek a vágóhídnak a kódja szerepelt a Svédországban lebukott húskészítményeken is. A svéd vizsgálat megállapította, hogy a sertéshúst engedélyezett ételfestékekkel színezték, így annak fogyasztása csak akkor jelenthet kockázatot, ha – a marhahús esetében szokásos módon – nem sütötték át teljesen.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu