2019. szeptember 17. kedd Zsófia

Hírek - Agrárpénzek

Színezett sertéshús Magyarországon is

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy magyar nagykereskedőnél is talált marhabélszínnek feltüntetett sertéshúst.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Magyar Nemzet információi szerint a magyar Filetto Kft. szállítási dokumentációja alapján akadtak a lengyel származásúnak felcímkézett hús nyomára. A hatóság vizsgálná, hogy került-e forgalomba Magyarországon a hamisított húsból, de a papírok egyelőre az adóhatóságnál vannak. A papírokban a hús eredeteként egy lengyel vágóhíd szerepel, de a lengyel társhatóság még nem válaszolt a Nébih megkeresésére. Felmerült egy hazai vágóhíd érintettsége is, ám annak az engedélyezési számát valószínűleg a hamisítók ütötték rá a hús csomagolására.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy ugyanennek a vágóhídnak a kódja szerepelt a Svédországban lebukott húskészítményeken is. A svéd vizsgálat megállapította, hogy a sertéshúst engedélyezett ételfestékekkel színezték, így annak fogyasztása csak akkor jelenthet kockázatot, ha – a marhahús esetében szokásos módon – nem sütötték át teljesen.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu