Több száz milliós támogatást nyert a Bonafarm Csoport egyik tagja

Több száz milliós támogatást nyert a Bonafarm Csoport egyik tagja

agrarszektor.hu
A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. és a Szent István Egyetem Kaposvári Campusa által létrehozott konzorcium a Széchényi 2020 program keretében 406,03 millió forint európai uniós támogatást nyert kutatás-fejlesztési projektjének megvalósítására. A fejlesztés során fontos eredmények fognak születni a baromfi-hústermelő fajok fehérje és aminosav ellátásának optimalizálása, az immunkompetencia javítása, valamint az in-line NIR technológián alapuló precíziós takarmány-előállítás megvalósítása területén, tudhattuk meg a vállalkozás közleményéből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

2020. április 22-én a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. és a Kaposvári Egyetem (amelynek jogutódja a Szent István Egyetem Kaposvári Campusa) által létrehozott konzorcium a kutatás-fejlesztési versenyképességi és kiválósági együttműködések pályázati felhívásának keretében támogatást nyert "Determináns, hiperintenzív baromfi-hústermelő fajok fehérje és aminosav ellátásának optimalizálása emészthető táplálóanyag alapon, in line eljárással az immunkompetencia javításával" című projektjavaslatára.

A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., mint a Bonafarm Csoport tagja, Magyarország és a környező országok takarmánypiacának egyik meghatározó szereplője. Az éves takarmány és takarmányipari termék kibocsájtása meghaladja a 440 ezer tonnát, mely az ország takarmány előállításának 16%-át jelenti. A termelés a cég 6 telephelyén működő 10 üzemben történik. A cég a fejlesztési munka eredményeként több mint 1000 termékkel áll majd a partnerek rendelkezésére.

A baromfitenyésztés teljesítményét a tartási technológiák optimalizálásán túl potenciálisan a genetikai profilhoz igazított, okszerű táplálóanyag- és aminosav ellátás, a gasztro-intesztinális traktus (GI) "működési feltételeinek" optimalizálása, továbbá az immunkompetenciát támogató in ovo és a korai nevelési fázisban alkalmazandó megfelelő takarmányozási technológiák határozzák meg. Jelen projekt célja, hogy az együttműködés révén mindezek mellett új takarmányozási eljárások kerüljenek kifejlesztésre a valós idejű beavatkozást lehetővé tevő gyorsvizsgálati technológiák (in-line NIR) alkalmazásával és a takarmány-szemcseméret optimalizálásával. A pályázat eredményei várhatóan hozzájárulnak majd a meghatározó "hiperintenzív" baromfihús termelő fajok (brojlercsirke, kacsa) takarmányozási hatékonyságának javításához, az immunkompetencia javítása révén a gyógyszerfelhasználás csökkentéséhez, és így az élelmiszerbiztonsági szempontból kockázatmentesebb baromfihús előállításához. Az in-line NIR technológia kifejlesztése továbbá elősegíti majd a precíziós elven alapuló, az állatok tényleges táplálóanyag igényét kiszolgáló takarmánykeverékek gyártását, valamint a termék-előállítás környezetterhelésének csökkentését is.

A projekt megvalósítása több telephelyen történik, az elsődleges helyszín a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. újszászi telephelye.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?