2021. október 16. szombat Gál

Hírek - Agrárpénzek

VM: eredményes razzia volt a nagybani piacon

Eredményes volt a szerdai átfogó razzia a Budapesti Nagybani Piacon, ahol nagy mennyiségű görög és macedón dinnyét, valamint olasz nektarint foglaltak le - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium csütörtökön.
 
 

A Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelte, hogy az elmúlt 20 év legnagyobb átfogó ellenőrzése volt a Budapesti Nagybani Piacon a Nagykőrösi úton augusztus 1-jén éjjel. Az akció célja a rossz minőségű, a magyarként feltüntetett külföldi, valamint a mindenféle eredet-megjelölés nélküli görög- és sárgadinnyéket forgalmazó nepperek kiszűrése volt - közölte a szaktárca.


A közlemény szerint 9 600 kilogramm görögdinnyét a hatóságok munkatársai a helyszínen megsemmisítettek ismeretlen eredet és a megjelölés hiányossága miatt, illetve 4 600 kilogramm nektarin, paradicsom és paprika forgalmi korlátozását rendelték el.
A razziát Budai Gyula, a VM parlamenti államtitkára kezdeményezte és koordinálta, a razziát pedig a NAV, az ORFK, a BRFK, Budapest Főváros Közterület-felügyelete, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági igazgatóságának munkatársai végezték.

(forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu