Lezárásához közeledik a 2012-es EU Élelmiszersegély Program

agrarszektor.hu
Az EU Élelmiszersegély Program keretében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal (MVH) szerződött segélyszervezetek 2012. márciusban kezdték meg és idén március közepén fejezik be a 2012-es Programhoz kapcsolódó élelmiszerek eljuttatását a rászorulók részére.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Sikeres évet tudhat maga mögött az Európai Unió által finanszírozott EU Élelmiszersegély Program 2012-ben is, amit Magyarországon a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal hajt végre, és amely mind az önkormányzatok, mind a rászorulók részéről pozitív fogadtatásnak örvend. Az országos program keretében az EU-s forrásból közbeszerzési eljárást követően előállított élelmiszereket a Hivatallal szerződésben álló négy segélyszervezet, a Gyermekétkeztetési Alapítvány, a Katolikus Karitász, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet juttatja el a magyarországi rászorultak számára.

Az élelmiszer a leghatékonyabb támogatási formák között szerepel, mivel az ára nem költhető másra. A program keretében azon kisnyugdíjasok és létminimum közelében élők tekinthetők rászorulóknak, akik jövedelmi viszonyai a KSH által publikált létminimum értékek közelében vannak. Az élelmiszerek osztása alkalmával tésztát, lisztet, kekszet, kristálycukrot, konzervet és UHT tejet is kaptak a kedvezményezettek. A termékeket előállító vállalatokat az MVH közbeszerzés útján választotta ki a pályázatot benyújtó mikro-, kis és középvállalkozások közül. Az élelmiszereket magyarországi üzemek állították elő, segítséget nyújtva ezzel a magyar munkahelyek megtartásában is. Az MVH szigorú laboratóriumi minőségi ellenőrzések keretében vizsgálja az élelmiszereket.

A program végrehajtása az önkormányzatok és a rászorulók visszajelzései alapján 2012-ben is kifejezetten jól sikerült. A rászorulók minden évben nagyon várják az élelmiszereket, számítanak a segélyre, mely a válság hatásai miatt különösen felértékelődött. A kiosztott termékek minden családnak nagy segítséget jelentenek kiváltképp az ősztől tavaszig tartó időszakban.

A 2012. évben kiosztott élelmiszerek mennyisége meghaladta a 15 ezer tonnát, amiért az EU döntése alapján Magyarország 1806,425 tonna -897 millió forint értékű- intervenciós sovány tejporral és ezen túl 2,85 milliárd forinttal fizethetett a közbeszerzési eljárásban nyertes vállalkozók részére.
Az EU élelmiszeradományai több mint 2 300 településen 1 milliót meghaladó számú emberhez jutnak el.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?