Lakást és házat lehetne venni a legdrágább bikák árából (fotó)

agrarszektor.hu
Több mint 50 millió forintnak megfelelő összegért kelt el az a Limousin fajtájú bika, amely ma a csúcsot tartja az Egyesült Királyság legdrágább tenyészbikáinak listáján. A legértékesebb tenyészállatokat a tulajdonosok rendre olyan árakon értékesítik, amennyiért nálunk lakásokat, vagy akár családi házakat lehetne venni.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A legdrágább brit bikák különböző fajtájúak, és akad amelyiket az Egyesült Királyságban, de van olyan is, amelyiket az Egyesült Államokba adtak el - derül ki a tenyészállatokról készült összeállítűsokból. Az öt legmagasabb áron értékesített brit bika annyira drága, hogy az árukért nálunk lakást, vagy akár háromszobás családi házat is lehetne venni. Az Egyesült Királyságban az alábbi öt hatalmas tenyészbika tartja az értékesítési rekordokat.

Limousin marha

A legdrágább brit Limousin bikát ír tenyésztők nevelték, akik az állatot 147 ezer fontért, azaz 50 millió forintnak megfelelő összegért adták el 2015-ben. Az Ampertaine állományhoz tartozó, Ampertaine Gigolo névre keresztelt állat a csorda első borjai között született.

Aberdeen Angus marha

Az Aberdeen Angus fajtához kötődő rekordállat egy kicsit régebbről, 1963-ból származik, amikor 63 ezer fontért, vagyis mintegy 21 millió forintért adták el az Egyesült Államokban. Az adásvétel viszont a vevőnél nem bizonyult a legjobb üzletnek, mivel kiderült, hogy a bika terméketlen, ezért végül a biztosító megtérítette az árát az új gazdának.

Szimentáli marha

A legdrágább brit szimentáli rekordot egy skót városban állították fel 2013 februárjában. A csúcstartó bikát, amelyet a Bel Dhu Capercaillie névre kereszteltek, több mint 47 ezer fontért (16 millió forintért) értékesítették.

Brit kék marha

2017 májusában döntötte meg a legdrágább brit kék szarvasmarhafajta rekordját egy Dragon Blues Kai ET névre keresztelt, akkor 24 hónapos bika. Az állatot több mint 25 ezer fontért, azaz 8,5 millió forintnak megfelelő összegért adták el.

Hereford marha

Vern Logic, a világhírűnek tartott Vern-csorda bikája tartja a Hereford rekordot, az állatot 1962-ben adták el 20 ezer fontért (6,7 millió forint). A csorda egy másik tagjáért, Vern Robertért 30 ezer fontot is felajánlottak a tulajdonosnak, ő azonban ezt elutasította.Ezt követően kapott egy üres csekket is, amelyre bármilyen összeget ráírhatott volna, de ezt szintén elutasította. Azóta Vern Robertet csak "ár nélküli bikaként" emlegetik a brit marhatenyésztők.

Képek forrása: fwi.co.uk

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

EZT OLVASTAD MÁR?