Megállíthatatlanul terjed a gyilkos kór Angliában: újabb eseteket azonosítottak

Megállíthatatlanul terjed a gyilkos kór Angliában: újabb eseteket azonosítottak

A brit Környezetvédelmi, Élelmiszerbiztonsági és Vidékfejlesztési Minisztérium (Department for Environment, Food and Rural Affairs - Defra) megerősítette, hogy Norfolk megyében egy kacsafarmon és Devon megyében egy háztáji baromfitenyésztőnél is kimutatták a H5N8-as vírustörzsű madárinfluenzát.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A Defra tájékoztatása szerint az állategészségügyi szakemberek december 28-án a H5N8-as vírustörzsű, magas patogenitású madárinfluenzát mutatták ki egy kacsafarmon a Norfolk megyei Brecklandban, írta meg a FarmingUK. December 29-én pedig Devonban, Exmouth közelében, egy háztáji baromfitartó állományánál azonosították a gyilkos kórt. Devonban azonnal 3 kilométeres sugarú védelmi körzetet és 10 kilométeres sugarú megfigyelési körzetet állítottak fel a kitörés középpontja körül, Norfolkban pedig egy 3,4 kilométeres sugarú védelmi körzet és egy 10,4 kilométeres sugarú megfigyelési körzet felállítását rendelték el.

A brit kormány az idei a szezonban eddig 18 új esetet erősített meg. A szakértők szerint a kitörésekből kifolyólag hamarosan várható a kötelező zárt tartás elrendelése is a szigetországban. A vírus az emberi egészségre csak alacsony kockázatot jelent, az élelmiszer-szabványügyi testületek pedig közölték, hogy a betegségnek nagyon alacsony élelmiszerbiztonsági kockázata.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?