Megállíthatatlanul terjed a gyilkos kór Angliában: újabb eseteket azonosítottak

Megállíthatatlanul terjed a gyilkos kór Angliában: újabb eseteket azonosítottak

A brit Környezetvédelmi, Élelmiszerbiztonsági és Vidékfejlesztési Minisztérium (Department for Environment, Food and Rural Affairs - Defra) megerősítette, hogy Norfolk megyében egy kacsafarmon és Devon megyében egy háztáji baromfitenyésztőnél is kimutatták a H5N8-as vírustörzsű madárinfluenzát.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Defra tájékoztatása szerint az állategészségügyi szakemberek december 28-án a H5N8-as vírustörzsű, magas patogenitású madárinfluenzát mutatták ki egy kacsafarmon a Norfolk megyei Brecklandban, írta meg a FarmingUK. December 29-én pedig Devonban, Exmouth közelében, egy háztáji baromfitartó állományánál azonosították a gyilkos kórt. Devonban azonnal 3 kilométeres sugarú védelmi körzetet és 10 kilométeres sugarú megfigyelési körzetet állítottak fel a kitörés középpontja körül, Norfolkban pedig egy 3,4 kilométeres sugarú védelmi körzet és egy 10,4 kilométeres sugarú megfigyelési körzet felállítását rendelték el.

A brit kormány az idei a szezonban eddig 18 új esetet erősített meg. A szakértők szerint a kitörésekből kifolyólag hamarosan várható a kötelező zárt tartás elrendelése is a szigetországban. A vírus az emberi egészségre csak alacsony kockázatot jelent, az élelmiszer-szabványügyi testületek pedig közölték, hogy a betegségnek nagyon alacsony élelmiszerbiztonsági kockázata.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?