Bekeményített az EU: bírósági határozattal tiltottak be egy madárfogási módszert

agrarszektor.hu
Az Európai Unió Bírósága kimondta, hogy egyetlen uniós országban sem lehet ragasztóval bekent faágakkal csapdába csalni a madarakat. A határozat előzménye, hogy a hagyományokra hivatkozó francia vadászokat már tavaly nyáron jogi lépésekkel fenyegette az Európai Bizottság.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Bármennyire is hagyományos vadászati módszernek számít, mostantól kulturális alapon sem kenhetik össze ragasztóval a faágakat a franciák, hogy így csaljanak csapdába madarakat. A francia vadászokkal már tavaly nyáron közölték, hogy fejezzék be a ragasztóval való madárfogást, miután az Európai Bizottság jogi lépéseket helyezett kilátásba emiatt - írta meg a 444.hu a BBC értesülései alapján.

Az Európai Unió Bírósága szerdán kimondta, attól még, hogy ez egy hagyományos vadászati módszer, az nem jelenti azt, hogy nem lehet valami más megoldást keresni a madarak befogására. A bíróság érvelésében kitért arra is, hogy a módszer - a vadászok állításával ellentétben - nem csak a rigóféléket és az énekesmadarakat veszélyeztette, hanem minden madarat, ami érintkezett a ragasztóval. A határozat szerint mostantól egyetlen uniós országban sem lehet ragasztóval kenegetni a fákat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?