Ilyet még nem láttál: az igazi profik már így telepítenek halakat a tavakba

Ilyet még nem láttál: az igazi profik már így telepítenek halakat a tavakba

agrarszektor.hu
Viszonylag általános ismeret, hogy halakat miként szoktak kiszedni vizekből: hálókkal, horgokkal. Az viszont már sokkal érdekesebb, hogy halakat miként raknak bele vizekbe, ha nem arról van szó, hogy természetes módon beleszületnek az élőhelyükbe.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A haltelepítéseket jellemzően járművekről hajtják végre, Magyarországon is gyakran találkozhat az eziránt érdeklődő ember olyan képsorokkal, amikor pontyok vagy egyéb halak csúszdáznak halszállító teherautókból halastavakba. Van viszont egy elég extrém módszer is, ami többek között Utah államban használnak: repülőről szórják a halakat a tavakba - írta meg a Telex a BBC információi alapján.

Az amerikai államban már az 1950-es évek óta alkalmazzák a repülős haltelepítést olyan tavak esetében, amelyek túl magasan vannak ahhoz, hogy normálisan meg lehessen őket közelíteni teherautóval. Az államban nagyjából 200 olyan tó van, amit repülőről töltenek halakkal.

Egy repülő rengeteg vizet, így halat tud magával vinni. Egy géppel összesen 35 ezer 2-8 centi közötti halat tudnak kiszórni az állam tavaiban. A módszer ugyan drasztikusnak tűnik, de a halaknak valójában nem esik komoly bántódásuk a repüléstől.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?