Rengeteg gazdát ellenőriznek Magyarországon: erre jó lesz felkészülni

Rengeteg gazdát ellenőriznek Magyarországon: erre jó lesz felkészülni

agrarszektor.hu
Januárban megkezdődött a kiskérődzők állatjóléti támogatásának helyszíni ellenőrzése 2022 második félévére vonatkozóan, melynek keretében - egyebek mellett - azt ellenőrzik, hogy mennyire naprakész a telepi nyilvántartás. A Magyar Államkincstár két nappal az ellenőrzés előtt értesíti majd a kijelölt gazdákat. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Helyszíni ellenőrzésre a támogatásban résztvevők 5%-át jelölik ki, a Kincstár két nappal az ellenőrzés előtt értesíti majd a kijelölt gazdákat. 2024. január 1-től tenyészetenként töltse le a nyilvántartási naplót, és kezdje el vezetni - írja a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ).

A következő kötelezettség az endoparazita-fertőzöttség ellenőrzése lesz, amelyet február 1. és április 30. között kell elvégezni. A kiskérődzőket majd a laborvizsgálat eredménye alapján kell a kezelő állatorvos utasítása szerinti szerrel és dózisban kezelni. A vizsgálati eredmények megérkezését követően még április 30-ig magát a kezelést is el kell végezni. Vegyék fel a kapcsolatot a laborokkal, egyeztessenek, hogy mennyi mintát kívánnak beküldeni, és mikor. A mintákat beküldeni a laborokba csak a kezelő állatorvos tudja, de a bélsármintákat a gazdálkodók maguk is összegyűjthetik.

A bélsárvizsgálat eredménye alapján a kezelő állatorvossal konzultálva ki kell választani a kezelés elvégzésére használható szert, meg kell határozni a dózist, és el kell végezni a kezelést április 30-ig. . Amennyiben a laboratóriumi eredmény alapján az állomány nem fertőzött, és a kezelő állatorvos sem ajánlja a kezelést, úgy a kötelezettség elvégzettnek tekinthető. A kezelés napján kell lehívni egy napi ENAR-listát (1734-es), és megőrizni.

Forrás: Magyar Állattenyésztők Szövetsége

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?