Rengeteg gazdát ellenőriznek Magyarországon: erre jó lesz felkészülni

Rengeteg gazdát ellenőriznek Magyarországon: erre jó lesz felkészülni

agrarszektor.hu
Januárban megkezdődött a kiskérődzők állatjóléti támogatásának helyszíni ellenőrzése 2022 második félévére vonatkozóan, melynek keretében - egyebek mellett - azt ellenőrzik, hogy mennyire naprakész a telepi nyilvántartás. A Magyar Államkincstár két nappal az ellenőrzés előtt értesíti majd a kijelölt gazdákat. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Helyszíni ellenőrzésre a támogatásban résztvevők 5%-át jelölik ki, a Kincstár két nappal az ellenőrzés előtt értesíti majd a kijelölt gazdákat. 2024. január 1-től tenyészetenként töltse le a nyilvántartási naplót, és kezdje el vezetni - írja a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ).

A következő kötelezettség az endoparazita-fertőzöttség ellenőrzése lesz, amelyet február 1. és április 30. között kell elvégezni. A kiskérődzőket majd a laborvizsgálat eredménye alapján kell a kezelő állatorvos utasítása szerinti szerrel és dózisban kezelni. A vizsgálati eredmények megérkezését követően még április 30-ig magát a kezelést is el kell végezni. Vegyék fel a kapcsolatot a laborokkal, egyeztessenek, hogy mennyi mintát kívánnak beküldeni, és mikor. A mintákat beküldeni a laborokba csak a kezelő állatorvos tudja, de a bélsármintákat a gazdálkodók maguk is összegyűjthetik.

A bélsárvizsgálat eredménye alapján a kezelő állatorvossal konzultálva ki kell választani a kezelés elvégzésére használható szert, meg kell határozni a dózist, és el kell végezni a kezelést április 30-ig. . Amennyiben a laboratóriumi eredmény alapján az állomány nem fertőzött, és a kezelő állatorvos sem ajánlja a kezelést, úgy a kötelezettség elvégzettnek tekinthető. A kezelés napján kell lehívni egy napi ENAR-listát (1734-es), és megőrizni.

Forrás: Magyar Állattenyésztők Szövetsége

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?