Fellélegezhetnek a baromfitartók: megmarad az állatjóléti támogatás

agrarszektor.hu
2019-ben is lesz baromfi állatjóléti támogatási program, amelyeknek folyósítására a jövő évi költségvetésben több mint 12 milliárd forintot különítettek el. Mivel a 2019-2025 közötti időszak állatjóléti támogatásairól szóló uniós egyeztetések még nem zárultak le, az új program nem január 1-től, hanem később indulhat csak meg.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Agrárminisztérium a baromfiágazat szakmai szervezeteivel egyeztetve 2018 áprilisában kezdeményezte Brüsszelben a jelenlegi baromfi állatjóléti támogatások helyébe lépő új, 2025-ig tartó programot az eddigihez hasonló szakmai tartalommal - írja közleményében a tárca. A 2007 óta működő, nemzeti forrásból finanszírozot baromfi állatjóléti támogatások ez év végén futnak ki, ezért szükségessé vált egy új támogatási program brüsszeli engedélyeztetése.

A 2019-2025 közötti időszakra szóló új támogatási program jóváhagyási eljárásában az Európai Bizottság és Magyarország közötti szakmai egyeztetések még folynak, ezért az új program nem január 1-től indul. Ez egyben azt is jelenti, hogy a támogatási kérelmek beadási időszaka is áttevődik 2019 elejére.

A jövő évre szóló támogatási kérelmeket 2019 elején, új formanyomtatványon lehet majd beadni, amelyről a Magyar Államkincstár ad tájékoztatást. A baromfi állatjóléti támogatások folyósítására a 2019-es költségvetésben több mint 12 milliárd forint áll rendelkezésre, amely meghaladja a korábbi évek keretét - húzza alá a minisztérium.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?