2020. április 1. szerda Hugó

Hírek - Állat

Figyelem: pályázati feltételek módosultak

Módosult a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek promóciójának támogatásával kapcsolatos pályázati felhívás – figyelmeztet az MVH.
 
 

A promóciós programok célja egyes mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek (pl. friss és feldolgozott zöldség-gyümölcs, tej és tejtermékek, méz és méhészeti termékek, borok és borszőlőfajták, friss, hűtött vagy fagyasztott húsok, stb.) megismertetése, népszerűsítése és az irántuk mutatkozó kereslet növelése az Európai Unióban (belső piacon), illetve azon kívül (harmadik országok piacán).

A támogatásra a program által érintett termékpályát képviselő szakmai és szakmaközi szervezetek önállóan vagy közösen nyújthatnak be promóciós program-javaslatot a Vidékfejlesztési Minisztérium most megjelent pályázati felhívása alapján a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). A program-javaslatokat - amelyek megvalósítási időszaka egytől három évig terjedhet - a Vidékfejlesztési Minisztérium Pályázatértékelő Bizottsága bírálja el, majd az elfogadott programok társfinanszírozásáról az Európai Bizottság dönt.

Az uniós szintű elbírálás során előnyben részesülnek azok a pályázatok, amelyek több szakmai/szakmaközi szervezet, vagy több tagállam szervezetei által közösen megvalósítani kívánt programokra vonatkoznak. A nyertes pályázó és az MVH az Európai Bizottság jóváhagyó döntéséről szóló értesítéstől számított 90 napon belül a program végrehajtásának feltételeit, módját és finanszírozási rendjét is szabályozó szerződést köt. A felmerülő költségek maximum 50%-os (egyes, kivételes esetekben 60%-os) arányú támogatása a szerződésben meghatározott rendezvények és akciók végrehajtásának függvényében vehető igénybe. A program-javaslatok beérkezésének határideje az EU belső piacait érintően minden év november 30., míg harmadik országokat érintően minden év március 31.

A korábbi pályázati felhívás módosítását a Vidékfejlesztési Minisztérium szervezeti és működési szabályzatának változásai, valamint a tagállamokat érintő bizottsági ajánlások tették szükségessé. A módosítások kiterjednek a pályázók körének részletesebb szabályozására, a pályázat tartalmi és formai követelményeire, továbbá a pályázat hiányosságainak pótlására vonatkozó szabályokra. A pályázati felhívás az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu), a „Támogatások / EU Belpiaci Intézkedések / Egyéb / Promóciós programok / Jogszabályok" menüpont alatt is elérhető.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu