2020. október 30. péntek Alfonz

Hírek - Állat

Fordul a kocka - Ide áramlanak a milliárdok

Együttműködési megállapodást kötött a Takarékbank és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége. A megállapodás célja, hogy a felek az állattartók igényeinek megfelelő, komplex szolgáltatási palettát alakítsanak ki. Mivel a vidékfejlesztési és a közvetlen támogatások is kiemelt ágazatként kezelik az állattenyésztést, a szektor mezőgazdasági termelésének értéke nőhet az évtized végére.
 
 

Közösen képviselné az állattenyésztők érdekeit a Magyar Állattenyésztők Szövetsége és a Takarékbank. Együttmükődési megállapodásukkal a szektor igényeire szabott szolgáltatásokat alakítanak ki, az ágazat ugyanis túljutott a mélyponton. Ezért a következő években a támogatások jelentős emelkedésére és az ágazatba érkező beruházások, valamint a hiteligények bővülésére lehet számítani - jelentette ki Szabó Levente, a TakarékBank vezérigazgatója.

A takarékszövetkezeti integráció hagyományos stratégiai partnere a mezőgazdaságnak és az élelmiszeriparnak. Az állattartók a magyar állattenyésztés fejlesztése és helyzetének javítása miatt a jelenlegi pénzügyi-kifizetési ciklusban is számíthatnak a takarékszövetkezetekre.

A növénytermesztésnek kedvező, korábbi mezőgazdasági támogatási rendszer tavaly bejelentett átalakítása előnyös az állattenyésztőknek. A vidékfejlesztési és a közvetlen támogatások ugyanis kiemelten kezelik az állattenyésztést – fejtette ki Fórián Zoltán, a Takarékbank Agrár Központjának vezető agrárszakértője.


Wagenhoffer Zsombor (balra) és Szabó Levente 

Az állattartást nagy beruházás-igényű és magas forrásigényű szektorok alkotják, ahol állandó fejlesztésre, illetve világszínvonalú genetikai és technológia szakértelemre van szükség. A kormányzati erőfeszítések viszont csak akkor vezetnek majd fenntartható fejlődéshez, ha mind több állattartó felismeri, hogy világpiaci versenyben kell részt vennie. Akkor is, ha termékét itthon adja el.

A Takarékbank Agrár Központjának előrejelzése szerint a mezőgazdasági kibocsátás szerkezete a stratégiailag kiemelt szektorok - állatok és állati termékek, valamint kertészeti termékek - irányába változik. Az állattenyésztés aránya a mezőgazdaság termelési értékében az évtized végére a jelenlegi 35 százalékról 37-38 százalékra nőhet a kiemelt stratégiai státusz, a támogatások, a piacok további fehéredése, valamint a hazai és nemzetközi kereslet bővülése miatt.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu