Kitört a botrány: áll a bál a magyar baromfiágazatban, elszabadultak az indulatok

Kitört a botrány: áll a bál a magyar baromfiágazatban, elszabadultak az indulatok

agrarszektor.hu
A Baromfi Termék Tanács jogi lépéseket tett a nemrégiben Kiskunfélegyházán megtartott tisztújító közgyűlés miatt, mert a szervezet úgy véli, hogy a Kacsa- és Lúdszövetség elnökét illegitim módon választották meg. Úgy tudni, hogy a rendezvényen heves szóváltás is kialakult, a tagság jelentős része pedig elhagyta a termet. A szervezetek élére egy olyan személy került, aki állítólag korábban semmilyen viszonyban nem állt az ágazattal, és nincs tagsága sem egyik említett szervezetben sem.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Alaposan felkavarta az indulatokat a hazai víziszárnyaságazat szereplői köré­ben a Magyar Kacsaszövetség és a Magyar Lúdszövetség múlt heti közgyűlése. A szokatlan hangnemben zajlott esemény - ahogyan arról lapunk is beszámolt - botrányba fulladt. Az éles szóváltásokkal tarkított tisztújító ülésről a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnökével együtt a résztvevők egy része kivonult, míg az ott maradottak új tisztségviselőket választottak a két szervezet élére. Bár a közgyűlés eredményességéről a bíróság dönt majd, a BTT már jelezte, nem tekintik legitimnek a választást, a kacsa- és lúdszövetség új elnökét, Szabó Bálint jogászt nem tekintik partnerüknek - írja a Magyar Nemzet.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az új elnök szerint azonban jogszerűen zajlott a tisztújítás, és azt üzente, hogy látogatásra készül a nagy cégek vezetői­hez, mert közösen szeretné velük kidolgozni azt a stratégiát, amelynek eredményeként újra nyereséges lehet az ágazat. Az viszont kérdéses, hogy mennyire lesznek ebben partnerek a feldolgozók, hiszen ők is úgy gondolják, hogy nem volt jogszerű a közgyűlés, sőt, már a jogi megoldást is keresik, amellyel érvényesíteni tudják a "csendes többség érdekeit". Bár megoszlanak a vélemények, abban nagy az egyetértés, hogy az eddigi rendszer egyik nagy előnye az egység volt. Nagy István néhány héttel ezelőtt kijelentette, hogy a kormány kitart a víziszárnyastartók mellett. A tárcavezető többek között jelezte, hogy az eddigi támogatásokon felül az ágazat képviselőivel további intézkedésekről is egyeztetnek majd. Csorbai Attila, a Terméktanács elnöke a lapnak elmondta, hogy illegitimnek és botrányosnak tartja a Magyar Kacsaszövetség és a Magyar Lúdszövetség kiskunfélegyházi eseményét. A szervezet megkezdte a jogi lépéseket, a bíróság jogerős döntéséig pedig teljes mértékben elhatárolódik az ott megválasztott személyektől. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02