2020. szeptember 27. vasárnap Adalbert

Hírek - Állat

Magyar Turizmus Minőségi Díj: 18 szálloda és 3 étterem nyert

Tavaly kilenc szálloda és négy étterem nyerte el első alkalommal a Magyar Turizmus Minőségi Díjat, idén pedig tizennyolc szálloda és három étterem pályázott sikeresen a díj meghosszabbítására.
 
 

Trencsényi Mariann, a Magyar Turizmus Minőségi Díj projektigazgatója, a nyerteseket bemutató rendezvényen pénteken Budapesten elmondta: a díj három évig érvényes, ez alatt az idő alatt bármikor ellenőrizhető és a szolgáltatási színvonal romlása esetén visszavonható. Erre eddig öt alkalommal volt szükség - tette hozzá. A három év elteltével, a nyertes szolgáltató dönthet arról, hogy meghosszabbítja-e a díj érvényességét. A díjat, ahogy minden évben, az idén is az utazás kiállításon vehetik át a nyertesek – írja az MTI.

A díjat 2006-ban vezették be a Nemzeti Turisztikai Bizottság koordinálásával. Elnyerése biztosítékot jelent arra, hogy a nyertes szálloda vagy étterem megfelel a besorolási előírások szerinti elvárásoknak. A szakmai önértékelési lista szállodák esetében 750, az éttermeknél mintegy 300 kérdést tartalmaz. 2007-ben az uniós tagországok szállodai és vendéglátó szövetségeinek szakmai szervezete akkreditálta a programot. Az indulás óta 142 szolgáltató pályázott, közülük 121 kapta meg az elismerést.

A 2010-es díjat a herceghalmi Abacus Business & Wellness Hotel, a hévízi Danubius Health Spa Resort Aqua, a budapesti Expo Congress Hotel, a telki Globall Football Park és Sporthotel, az egri Hunguest Hotel Flóra, a lillafüredi Hunguest Hotel Palota, a fővárosi Opera Garden Hotel & Apartments, a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa és a Szilvásváradi Szalajka Liget Hotel és Apartmanházak nyerte.

Az éttermek közül a budapesti Borssó Bistro, a Tercia Fertőendréd Étterem, a soproni Tercia Hubertus Étterem és a Tercia Kópháza Étterem képviselője vehette át.

A 2011. évi pályázatra való jelentkezés határideje március 11., az ehhez szükséges nyilatkozat az alábbi oldalon tölthető le: http://itthon.hu/minosegidij/jelentkezes-modja

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu