Magyarországot is célba veheti a francia baromfifeldolgozó óriás

Magyarországot is célba veheti a francia baromfifeldolgozó óriás

agrarszektor.hu
Akvizíciókat tervez az LDC, Franciaország legnagyobb baromfifeldolgozó vállalata, amely vizsgálja az európai felvásárlásokat olyan piacokon vagy azok környékén, ahol már jelen van. Célpont lehet akár Magyarország is, a cég jelenleg többek között a hazánkkal szomszédos országokat tanulmányozza.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Philippe Gelin, a csoport nemzetközi piacokért felelős vezetője a Reutersnek elmondta, hogy a csoportnak jelentős piaci részesedése van Franciaországban, ahol a baromfipiac 40%-át és a hűtött csemegepiac 50%-át birtokolja - írja a Portfolio. Hozzátette, a csoport 2020/21-ben 4,4 milliárd euró árbevételt szerzett, ebből 830 millió euró Franciaországon kívüli exportpiacairól származott. Az LDC a nemzetközi terjeszkedést 20 évvel ezelőtt kezdte meg egy lengyelországi vállalat, az Európai Unió legnagyobb baromfitenyésztésének átvételével. Ezt követően többségi részesedést szerzett egy magyarországi baromfiüzletben, egy belgiumi import-export cégben, és az év elején a walesi Capestone baromfiipari vállalatban, amely az Egyesült Királyság szabadtartási és biopiacának 7%-át jegyzi.

Az LDC az új piacokra lépéskor a családi vállalkozások felvásárlását részesíti előnyben, de továbbra is nyitott más lehetőségekre. Az LDC-csoport a lehetőségek függvényében képes nagyobb akvizíciókat végrehajtani, és a többségi részesedéssel olyan vállalatokat célozhatnak meg, amelyek évi 200 millió eurós (225 millió dolláros) árbevétellel rendelkeznek. Mindenekelőtt erősíteni szeretnénk a lengyelországi, magyarországi és brit akvizíciókkal, olyan helyeken, ahol már jelen vagyunk

 - mondta Gelin, aki jövőre veszi át a vezérigazgatói posztot, de továbbra is a nemzetközi divízió élén marad. Kiemelte, a csoport más európai országokat is vizsgál, köztük a Magyarországgal szomszédos országokat is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?