2021. szeptember 22. szerda Móric

Hírek - Állat

Óriási üzletet kötöttek a britek: ez sok mindent megváltoztathat

Robert Goodwill brit mezőgazdasági miniszter és Liu Xiaoming nagykövet aláírták azt a megállapodást, amely szabályozza a két ország közti szarvasmarha-kereskedelmet. A brit tenyésztők és kereskedők örülnek a hírnek: Kínában nő a kereslet, óriási üzlet a marhaexport.
 
 

Nagy-Britannia olyan megállapodást kötött Kínával, amely szabályozza a két ország közötti szarvasmarha-kereskedelmet. A most megkötött megállapodással közvetlen lehetőséget kap arra, hogy Kínába exportáljon marhahúst, mivel a kínai húskereslet folyamatosan növekszik. A megállapodást a tizedik Economic and Financial Dialogue (EFD, Gazdasági és Pénzügyi Párbeszéd) keretében kötötték meg, és a brit, valamint a kínai kormány részéről is hosszas vizsgálódás előzte meg. 

A brit és az észak-írországi gazdákat képviselő szervezetek elégedettek azzal a kereskedelmi megállapodással, amelyet Kína és az Egyesült Királyság kötöttek, és üdvözölték azt. A Farming Life-nak megszólaló állattenyésztő és kormányzati szereplők mind megállapították, hogy Kína dinamikusan növekvő piac, főleg a minőségi és minősített marhahús számára. Az Északír Szarvasmarha és Hús Bizottság képviselője például azt mondta, hogy a kínai import folyamatosan növekszik, idén három millió tonna vágott marhát fognak exportálni, az előrejelzések szerint. Kínából az Egyesült Királyságba főleg fagyasztott húst és belsőségeket exportálnak. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu