2022. január 18. kedd Piroska

Hírek - Állat

Rejtélyes betegség pusztítja a madarakat: a szakértők is tanácstalanok

Tömegesen pusztulnak a madarak az Egyesült Államok déli és közép-nyugati részén. A haldokló állatok úgy viselkednek, mintha vakok lennének, szemük kérges és duzzadt, és nem kerülik az embereket.
 
 

Tömegesen pusztulnak a madarak az Egyesült Államok déli és közép-nyugati részén – írta meg a 24.hu az IFLScience értesülései alapján. A haldokló állatok úgy viselkednek, mintha vakok lennének, szemük kérges és duzzadt, és nem kerülik az embereket. Egyes madaraknál egyensúlyvesztést, illetve remegést, talán rohamokat is megfigyeltek. Lehetséges, hogy a betegség az állatok idegrendszerére is hat.

A kutatók egyelőre nem értik, mi állhat a háttérben. A Kentucky Hal- és Vadvédelmi Hivatal szerint egyes fajokra gyakrabban támad a rendellenesség, mint más madarakra. A jelenség több államot is érint.

A szakértők jelenleg is vizsgálják, hogy mi idézheti elő a tömeges pusztulást, a nyomozás hosszú ideig tarthat. Laura Kearns, az Ohiói Természetvédelmi Hivatal munkatársa szerint a háttérben egy fertőző betegség, a rovarirtók és a kabócarajzás egyaránt állhatnak. A szakértők arra kérik a térség lakóit, hogy heti rendszerességgel, 10%-os fehérítővel tisztítsák meg az etetőket és a fürdetőket, illetve kerüljék a haldokló és elpusztult példányokat.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!