Trump felszólította a koronavírus miatt bezárt húsüzemeket, hogy nyissanak ki

Trump felszólította a koronavírus miatt bezárt húsüzemeket, hogy nyissanak ki

agrarszektor.hu
Donald Trump elrendelte az amerikai húsfeldolgozó üzemek nyitvatartását, hogy továbbra is biztosítsák az élelmiszerellátást, a szakszervezetek viszont nincsenek elragadtatva.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Erre a lépésre azért volt szükség, mert a világ legnagyobb húsüzemei függesztették fel a termelést a dolgozók esetleges megbetegedésére hivatkozva, ez pedig komoly gondokat jelenthet az élelmiszer ellátásban az Amerikai Egyesült Államokban. A kedd este kiadott végrehajtó rendelet szerint egy nagy marhahús-feldolgozó üzem bezárása napi 10 millióval kevesebb marhahús adagot eredményezhet, írta meg a 444.hu a Reuters értesülései alapján.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az amerikai elnök ezzel a rendelkezéssel most jogi fedezetet biztosít az üzemeknek arra az esetre, ha valamelyik dolgozójuk megfertőződne a vírussal. Egy magas rangú közigazgatási tisztviselő szerint a kormány útmutatást fog nyújtani arra nézve, hogy az üzemekben hogyan minimalizálják a fertőzés veszélyét. Így például arra fogják ösztönözni az idősebb munkavállalókat és más krónikus betegséggel küzdőket, hogy maradjanak otthon.

A szakszervezetek azonban nincsenek elájulva a rendelkezéstől. Az Egyesült Élelmezési és Kereskedelmi Munkavállalók Nemzetközi Uniója (UFCW) is osztja az élelmiszerellátással kapcsolatos aggodalmakat, de szerintük a dolgozók biztonságának kellene az elsődlegesnek lennie. Szerintük kötelezni kellene arra húsfeldolgozó üzemeket, hogy megfelelő védőfelszerelést biztosítsanak a dolgozóknak és naponta teszteljék is őket.

Egy tisztviselő szerint azonban, ha Donald Trump nem hozta volna meg ezt az intézkedést, akkor a feldolgozó üzemek ideiglenes bezárása 80%-os visszaesést eredményezett volna. A farmerok szerint viszont így is túl kései ez a döntés, ugyanis nekik már több ezer újszülött malacot kellett megölniük, amiért az üzemek bezártak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?