2020. október 26. hétfő Dömötör

Hírek - Állat

Trump felszólította a koronavírus miatt bezárt húsüzemeket, hogy nyissanak ki

Donald Trump elrendelte az amerikai húsfeldolgozó üzemek nyitvatartását, hogy továbbra is biztosítsák az élelmiszerellátást, a szakszervezetek viszont nincsenek elragadtatva.
 
 

Erre a lépésre azért volt szükség, mert a világ legnagyobb húsüzemei függesztették fel a termelést a dolgozók esetleges megbetegedésére hivatkozva, ez pedig komoly gondokat jelenthet az élelmiszer ellátásban az Amerikai Egyesült Államokban. A kedd este kiadott végrehajtó rendelet szerint egy nagy marhahús-feldolgozó üzem bezárása napi 10 millióval kevesebb marhahús adagot eredményezhet, írta meg a 444.hu a Reuters értesülései alapján.

Az amerikai elnök ezzel a rendelkezéssel most jogi fedezetet biztosít az üzemeknek arra az esetre, ha valamelyik dolgozójuk megfertőződne a vírussal. Egy magas rangú közigazgatási tisztviselő szerint a kormány útmutatást fog nyújtani arra nézve, hogy az üzemekben hogyan minimalizálják a fertőzés veszélyét. Így például arra fogják ösztönözni az idősebb munkavállalókat és más krónikus betegséggel küzdőket, hogy maradjanak otthon.

A szakszervezetek azonban nincsenek elájulva a rendelkezéstől. Az Egyesült Élelmezési és Kereskedelmi Munkavállalók Nemzetközi Uniója (UFCW) is osztja az élelmiszerellátással kapcsolatos aggodalmakat, de szerintük a dolgozók biztonságának kellene az elsődlegesnek lennie. Szerintük kötelezni kellene arra húsfeldolgozó üzemeket, hogy megfelelő védőfelszerelést biztosítsanak a dolgozóknak és naponta teszteljék is őket.

Egy tisztviselő szerint azonban, ha Donald Trump nem hozta volna meg ezt az intézkedést, akkor a feldolgozó üzemek ideiglenes bezárása 80%-os visszaesést eredményezett volna. A farmerok szerint viszont így is túl kései ez a döntés, ugyanis nekik már több ezer újszülött malacot kellett megölniük, amiért az üzemek bezártak.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu