2020. szeptember 30. szerda Jeromos

Hírek - Állat

Váratlan fordulat: Gulyás szerint nem jöhetnek a külföldi bérvadászok Magyarországra

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kérdésre válaszolva a pénteki Kormányinfón közölte, az ORFK értelmezése szerint nem számít gazdasági célú tevékenységnek a bérvadászat, vagyis mégsem jöhetnek be korlátozás nélkül a külföldi vadászok Magyarországra. Az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) korábban arról számolt be, hogy mivel az értelmezésük szerint a bérvadászat gazdasági célú tevékenységnek minősül, korlátozás nélkül jöhetnek a külföldi vadászok az országba.
 
 

A pénteki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arra a kérdésre, hogy a bérvadászok jöhetnek-e Magyarországra, illetve üzleti útnak számít-e a tevékenységük, elmondta, az ORFK ezt nem értelmezi üzleti útnak. Ez azt jelenti, hogy a bérvadászat nem számít gazdasági célú tevékenységnek, vagyis mégsem jöhetnek be korlátozás nélkül a külföldi vadászok Magyarországra. 

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is.

Ahogy azt az Agrárszektor korábban megírta, az Országos Magyar Vadászkamara a napokban arról számolt be az oldalán, hogy már korlátozás nélkül jöhetnek a külföldi vadászok Magyarországra, mert az ő értelmezésük szerint a bérvadászat gazdasági célú tevékenységnek minősül. A vadászkamara szerint ezzel megfelelnek a kormány szeptember 5-től bevezetett lazításainak, amik szerint „ha a Magyarországra történő beutazás üzleti vagy gazdasági célú tevékenység, amelynek tényét a nem magyar állampolgár Magyarország területére történő belépéskor igazolja, Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet”.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu