2018. január 17. szerda Antal, Antónia

Hírek - Állattenyésztés

Tovább mélyül a válság: tüntetnek a tejtermelők

Tüntetnek francia tejtermelők a Lactalis tejfeldolgozó óriásvállalat ellen, mert az állattartók szerint a cég keveset fizetne a felvásárolt tejért. Az újabb demonstrációk is az uniós tejpiac válságára utgalnak.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

Eredménytelenül zárultak a tárgyalások a világ legnagyobb tejtermékgyártó vállalata, a francia Lactalis csoport és a felvásárlási árak emelését követelő tejtermelők között péntek hajnalban – írja a napi.hu. Feldühödött termelők százai tüntettek az északnyugat-franciaországi Laval városban, a vállalat székháza előtt.

A feszültséget az váltotta ki, hogy a termelők szerint a Lactalis keveset fizetne a felvásárolt tejárt. A termelők ezer literenként 290 eurós átlagárat követelnek az idei évre, míg a családi tulajdonban álló francia vállalat nemrég 265 eurós ajánlatot tett.

Mint ismert, az uniós tejpiac hónapok óta válságban van, elsősorban a termelést korlátozó tejkvóták eltörlése, illetve az ebből is fakadó túltermelés miatt. Az utóbbi időszakban magyar tejtermelők is több demonstrációt tartottak. Magyarországon a Lactalis a tiszafüredi Kuntej Zrt. tulajdonosaként van jelen a tejiparban.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu