Ilyen anyaggal szennyeződnek az élelmiszerek: sokan nem is tudnak róla
Az élelmiszerek az előállítási folyamat számos pontján kerülhetnek kapcsolatba és szennyeződhetnek ásványolaj-eredetű szénhidrogénekkel.
Az élelmiszerek az előállítási folyamat számos pontján kerülhetnek kapcsolatba és szennyeződhetnek ásványolaj-eredetű szénhidrogénekkel.
A szakemberek szerint vegyesen, változatosan, ízletesen elkészítve, bármi lehet superfood.
A "superfood" kifejezés elsősorban marketingcélokat szolgál, és tudományosan nem minden esetben igazolt az egészségmegőrző hatásuk.
A tej egészségre gyakorolt hatása a szakemberek között is vitatott téma napjainkban.
Ezekben növényekben akár 40-szer több tápanyag van, mint a kifejlett, érett zöldségekben.
2022-ben több mint 10 százalékkal csökkent az ásványi műtrágyák felhasználása az EU-ban az előző évhez képest.
A kongói árvák pálmazsizsik lárvákat ettek az alultápláltság legyőzése érdekében.
Az étrend-kiegészítők mellékhatásait gyűjtő honlap indult, az oldalon fogyasztók és szakemberek is bejelentést tehetnek.
Kávézacc visszagyűjtési rendszer kidolgozására írt ki egyetemi pályázatot a Coca-Cola HBC Magyarország és a MATE.
2027-ig 600 ezer hektár európai termőföldön váltaná ki részben a mesterséges műtrágyát az olcsóbb és fenntarthatóbb biostimuláns.
Bizonyos ásványi anyagok nagy mennyiségben történő fogyasztása károsan hathat az egészségre.
Kompótnak is kitűnő, de nyersen is ízletes a körte, amiből évente mintegy 20-25 ezer tonna terem Magyarországon.
Kapacitást bővített a Tutti Élelmiszeripari Kft. Rábapatonán.
Így nevelhetünk egészségesebb baromfikat a jövőben.
És még csak sokba se kerül.
Olcsók, finomak és nagyon egészségesek.
Igazi csodabogyók, mégsem kapnak elég figyelmet.
Állítólag még az öregedés folyamatát is lassítja.
Környezetbarát növénytermesztési eljárás automatizálásán dolgoznak.
Megéri a gigadrága növényi?
Az elmúlt évek tapasztalatai világosan mutatják, hogy a klímaváltozás gyökeresen alakítja át a magyar mezőgazdaság mindennapjait.
A rizs a világ egyik legfontosabb alapélelmiszere, sok érdekesség van vele kapcsolatban, kezdve a termesztésétől, a feldolgozási lehetőségekig.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
A 2025-ös nyár rendkívül aszályos időjárása komoly hatással van az ország agráriumára.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.