Hatékonyabb termékpályát, olcsóbb élelmiszert hoz a digitalizáció
Bőven vannak még tartalékok az élelmiszergazdaság digitalizációjában, de nem egyszerű az átállás.
Bőven vannak még tartalékok az élelmiszergazdaság digitalizációjában, de nem egyszerű az átállás.
A következő évek egyik legfontosabb feladata a hulladéklerakás csökkentése, valamint a vállalatok és fogyasztók felkészítése az új, szigorúbb előírásokra.
A digitalizáció egyre jobban rúgja rá az ajtót az emberiségre, de mi lesz a mezőgazdasággal?
Nem olcsó pénz a pályázati forrás, hanem olyan lehetőség, amit körültekintően kell használni.
2025 elején gyökeresen átalakult az élelmiszerpiac hatósági ellenőrzése és létrejött a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság.
A szakértők szerint a jövőben is a fogyasztási adók fogják meghatározni az élelmiszerárakat.
Nézegess képeket a Portfolio Csoport májusi agráreseményéről, a kecskeméti AgroFood 2025 konferenciáról.
Gyuricza Csaba: Világossá vált, hogy a korábbi fejlődési pálya újragondolására van szükség.
Nehéz megítélni az amerikai kereskedelmi politika hatásait, de a költségnövekedés szinte biztos.
Bár 2024-ben az élelmiszeripari termelés volumene 4 százalékos növekedést mutatott, a szakértők szerint ez nem elegendő ahhoz, hogy ellensúlyozza a 2023-as visszaesést.
A szakértők szerint a jövőben is a fogyasztási adók fogják meghatározni az élelmiszerárakat.
A digitalizáció egyre jobban rúgja rá az ajtót az emberiségre, de mi lesz a mezőgazdasággal?
Nem olcsó pénz a pályázati forrás, hanem olyan lehetőség, amit körültekintően kell használni.
Bőven vannak még tartalékok az élelmiszergazdaság digitalizációjában, de nem egyszerű az átállás.
A következő évek egyik legfontosabb feladata a hulladéklerakás csökkentése, valamint a vállalatok és fogyasztók felkészítése az új, szigorúbb előírásokra.
Rendszerszemlélet a fenntartható és gazdaságos termelés érdekében
A foszfonát gombaölő szerek hatásmechanizmusa régóta viták és rejtélyek forrása. Egyes tudósok úgy vélik, hogy ezeknek a termékeknek a legtöbb gombaölő hatása közvetlenül a gomba kórokozójára vonatkozik; míg mások azt gyanítják, hogy a gombára gyakorolt közvetlen hatás és a gazdaszervezet természetes védekezésének stimulálása együttesen megelőzi a betegségeket.