Durva, miért termelik sokan ezeket a növényeket: ők már tudják a titkot
A klorofill, a növények zöld színét adó pigment, nem csupán a fotoszintézis alapvető eleme, de egyre nagyobb szerepet kap számos iparágban is.
A klorofill, a növények zöld színét adó pigment, nem csupán a fotoszintézis alapvető eleme, de egyre nagyobb szerepet kap számos iparágban is.
A jövőben antioxidánsként is felhasználható lesz a nátrium-aszkorbát sok élelmiszerben.
A lenmag az egyik legrégebbi termesztett növény, melyet táplálkozási és gyógyászati célokra is használnak.
A szakemberek szerint vegyesen, változatosan, ízletesen elkészítve, bármi lehet superfood.
A "superfood" kifejezés elsősorban marketingcélokat szolgál, és tudományosan nem minden esetben igazolt az egészségmegőrző hatásuk.
Az új fejlesztés célja a saláta béta-karotin tartalmának jelentős növelése volt.
A sütőtök karakteres íze miatt kedvelt, főkén télen fogyasztott zöldségnövényünk, ám ennél még több is.
A mikrozöldségeket egyre nagyobb figyelem kíséri egészségre gyakorolt jótékony hatásaik, sokoldalú termesztési lehetőségeik és környezetbarát előállításuk miatt.
A homoktövist szuperélelmiszernek tartják, hiszen a benne található biológiailag aktív anyagok rendkívül jó hatással vannak az emberi szervezetre.
Az ökoélelmiszerek fogyasztása világszerte, így hazánkban is folyamatosan növekszik.
Egyre többen hobbiból kezdenek bele az algatermesztésbe egy akváriumban, vagy egy kerti tóban.
Magyar biosör-termékcsaládot fejlesztettek ki alternatív gabonafélékből hatéves kutatómunkával.
Elképesztően népszerű a magyarok körében a csipkebogyó, a lekvárt is sokan keresik, de az olaj is kedvelt.
Ezt tudja egy gyógyító kert Budapesttől 12 km-re.
Betegségek leküzdését segítő kemikáliákat termel a páfrányfenyő.
Ne költs rá vagyonokat a boltban.
Ezek az ehető rovarok több antioxidánst tartalmaznak, mint a népszerű ital.
Kedvező hatású vegyületeket azonosítottak.
Fontos információk az élelmiszerek címkéin.
Nem igényes, és nagyon hálás.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.