Egyre több a pusztító tűz a földeken: így fékezik meg őket az élelmes gazdák
A legelő állatok hatalmas szerepet játszhatnak a pusztító tüzek megfékezésében is.
A legelő állatok hatalmas szerepet játszhatnak a pusztító tüzek megfékezésében is.
15 éve, vagyis 2007 óta nem volt ilyen az Európai Unió és az Egyesült Királyság erdeiben, mint idén nyáron.
Szlovéniában nemzedékek óta a legnagyobb erdőtűzzel kellett megbirkózni.
Az előtt jelzi az erdőtüzet a Vodafone rendszere, hogy az egyáltalán elkezdődne.
A tűz a nemzeti park fokozottan védett részén pusztított.
Ausztráliában ezernél is több fajt fenyeget a kihalás.
Elképesztő nagyságú terület vált idén a tüzek martalékává Európában.
Három megyére is tűzgyújtási tilalmat léptetett életbe a Nébih.
Sándor, József, Benedek sem hozzák meg a felmentést.
Egyre gyakoribbak és egyre intenzívebbek a nagy kiterjedésű tüzek.
Új erőre kaptak, és pusztítanak a bozóttüzek.
Nem beszélve a térségben tomboló trópusi viharokról és ciklonokról.
A műholdképeken is jól kivehetőek a kontinensünk feletti füstsávok.
Bozóttüzek, hőhullámok és szárazságok kísérték a 2019-es évet.
A lépésre az utóbbi napok átlagosnál melegebb időjárása miatt lett szükség.
Sokkal nagyobb kárt okoztak a bozóttüzek, mint elsőre gondoltuk volna.
A helyiek lehűlésben reménykednek, az ökológus a tüzek súlyosbodását jósolja.
A tudósok már 11 éve megjósolták a mostani katasztrófát.
2019 a rekordok éve volt.
Százezrével hullanak a juhok és marhák
Sokan a gyengébb minőségű termékekhez nyúlnak a boltokban a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt.
2023-ban a gyomirtók, a rovarölők és gombaölő szerek voltak a legnépszerűbb növényvédő szerek a magyarok körében.
A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet.
A permetezés hatékonyságát rengeteg dolog befolyásolja, ha odafigyelünk, kisebb költséggel nagyobb eredményt érhetünk el.
Nébih szerint Európában nem valószínű a teheneket megfertőző madárinfluenza felbukkanása.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.