Megváltozik rengeteg élelmiszer csomagolása: új rendelet lép életbe
A régi irányelv helyébe lépő PPWR célja a fenntarthatóság előmozdítása, a csomagolási hulladék csökkentése.
A régi irányelv helyébe lépő PPWR célja a fenntarthatóság előmozdítása, a csomagolási hulladék csökkentése.
A élelmiszeripari vállalatok 50 százaléka fenntartható megoldások bevezetését tűzi ki célul.
Az emberi hajszálnál ezerszer kisebb nanorészecskék új dimenziót nyitnak az agráriumban.
Az egyszer használatos műanyagok alternatívája lehet egy skót startup találmánya.
Az egyetem az agrárinfrastruktúra fejlesztésére kapott jelentős, vissza nem térítendő támogatást.
Működhet a kiterjesztett gyártói felelősség és a kötelező visszaváltási rendszer, de még finomhangolásokra lenne szükség.
A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kutatói.
Jelentős mértékben csökkentenék a döntéshozók a csomagolási hulladék mennyiségét az EU-ban.
A csomagolásnak biztosítania kell, hogy a termelő által előállított termék megfelelő mennyiségben és minőségben, biztonságosan és higiénikus formában jusson el a vásárlóhoz.
Számos ponton pozitív irányba változnak az EU csomagolásokkal kapcsolatos előírásai.
Holnap lép életbe az EPR rendszer, a gyártók és forgalmazók mégsem tudják, hogy mit kell tenniük.
Akár 5%-os árnövekedést is okozhat az élelmiszerek terén a kormányzat által bejelentetett új hulladékdíjrendszer.
Tiltakoznak a zöldség-gyümölcs ágazat uniós szakmai szervezetei az EU csomagolásról és csomagolási hulladékról szóló rendelettervezete ellen.
Bioalapú, biológiailag lebomló és komposztálható műanyagok rendszere, csomagolási alternatívák
Az élelmiszeripari csomagolások terén egyre fontosabb szempont lesz az újrahasznosíthatóság.
Speciális növényi bevonattal helyettesítenék a zöldségek műanyag-csomagolását.
Bővíti kapacitását a Prémium Kert Kft.
Korszerűsítette a sertésfeldolgozást a debreceni Hajdúhús 2000 Kft.
Óriási előnyökkel járnak az újrahasználható csomagolások.
Műanyag csomagolás helyett ehető bevonat kerülhet a snack uborkára.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.