Már nincs messze a nyár? – Indul a fagyiszezon
Szombaton hivatalosan is megkezdődött a fagylaltszezon a Balatonnál.
Szombaton hivatalosan is megkezdődött a fagylaltszezon a Balatonnál.
Az európai vajárak rekordmagasságba emelkedtek az elmúlt hónapokban, ami komoly kihívás elé állítja a pékeket és cukrászokat.
Egy millió forintos forrásra pályázhatnak a vidéki cukrászdák a Kisfaludy Program keretén belül.
Kétharmadával drágább a kristálycukor a magyar boltokban, mint nyáron, az árstop kivezetése előtt.
Drága lesz idén a karácsony egyik hagyományos édessége, függetlenül attól, boltban vesszük-e, vagy magunk készítjük.
Különös módon kértek állami mentőövet a holland pékek az elszabadult energiaköltségek miatt.
Lakossági bejelentésre csapott le a Nébih.
Bírságot szab ki a Nébih.
Változtak a Magyar Élelmiszerkönyv cukrászati termékekre vonatkozó előírásai.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
Új kutatások célja, hogy a hiányzó információk révén jobban megértsük az ökoszisztémák változásainak globális hatásait.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.