Fontos döntést hozott az EU: ez minden magyar gazdát érint
A következő években több mint 5300 milliárd forintból újulhat meg a magyar agrárium.
A következő években több mint 5300 milliárd forintból újulhat meg a magyar agrárium.
Nagy István szerint történelmi lehetőség a Közös Agrárpolitika magyar stratégiai tervének elfogadása.
Ez nagy változást hozhat a magyar gazdáknak.
A húsmarha ágazat sem maradt ki a támogatásokból.
80%-ra emelik az agrártámogatások nemzeti kiegészítésének mértékét.
1500 milliárd forinttal több forrás jut a tervezetten felül a mezőgazdaságnak.
Lehetünk mi az agrár-startup nemzet?
Nagyon fontos, hogy ne alakulhasson ki az importtermékek dömpingje.
Nincs mese, át kell állni a precíziós gazdálkodásra.
Lesz elég műtrágya a tavaszi munkálatokhoz.
A támogatások kiutalása automatikusan történik.
Reform jöhet a hazai mezőgazdaságban.
Lehetőség nyílik a vidék teljes megújulására.
A magyar agrárium termékei komolyabb mértékben jelenhetnek meg a világban.
A többletforrásból a falugazdász hálózatot fogják működtetni.
Előzetes álláspont arról, mi legyen a 2020 utáni uniós Közös Agrárpolitikában?
A nyúlhús régebben sokkal többször került a magyar családok asztalára, mint manapság. Nem túlzás azt mondani, hogy mára már szinte teljesen kikopott az étrendünkből,
A tavasz beköszöntével a vadak is egyre aktívabbak, ami komoly veszélyt jelenthet mind az autós, mind az állat szempontjából.
Új szemléletre és új technológiákra van szükség a kertészetekben Magyarországon.
Az előző évekhez képest drasztikusan csökkent a méz felvásárlási ára Magyarországon, ami nem tett jót a méhészeknek.
Ha nem vigyázunk, Oroszország a jövőben a műtrágya révén gyakorolhat nyomást az Európai Unió mezőgazdaságára.
A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.
Az előző hetekben érkezett lehűlés miatt a helyenként fellépő fagy erőteljes károsodást okozott a növényeinkben.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.