Sok termelő örülhet most: itt meglepően jól indult a szezon
Optimálisan indult a dinnyeszezon a spanyolországi Almeríában, pörög a kereslet is.
Optimálisan indult a dinnyeszezon a spanyolországi Almeríában, pörög a kereslet is.
A korai kezdés után nincs oka panaszra a magyar dinnyetermesztőknek az idei szezont illetően.
Jól alakul az idei év: mintegy 160-180 ezer tonna dinnyét takarítanak be ebben a szezonban, majdnem 50 ezer tonna exportra megy.
A tavalyi évben már egy erőteljes területnövekedés volt tapasztalható, és mivel az előző év kifejezetten sikeres volt, az idén további bővülés várható.
Már nem kell sokat várni a hazai görögdinnyére, napokon belül indul a szezon Magyarországon.
A dinnyeszezonban a százezer tonnás belföldi fogyasztáson túl exportra nagyjából 30 ezer tonna körüli mennyiség jut
Alaposan felkavarta a piacot a spanyol és olasz időjárás és az ebből fakadó terméskiesés.
Magasabb árak, ugyanakkor kisebb termés jellemzi az idei görögdinnye-piacot Lengyelországban.
Egyre komolyabb hatással van az éghajlatváltozás a spanyol görög- és sárgadinnye ágazatra.
Idén 1087 termelő 2.821 hektáron termeszt görögdinnyét, ez 14%-kal több, mint az elmúlt évben.
Egyre kevesebb görögdinnyét importál Magyarország, ugyanakkor a hazai termesztés sincs biztonságban.
Lehet, hogy évek múlva csak több ezer kilométerről érkező import dinnye lesz?
Továbbra is biztos a hazai piacok ellátottsága dinnyével.
Biztatónak ígérkezik az idei dinnyeszezon.
Várhatóan kevesebb dinnye terem idén.
Mi várható idén dinnyefronton?
Nemcsak Magyarországon, de világszerte nehéz dolguk volt idén a dinnyéseknek.
Válaszút előtt állnak a hazai dinnyetermesztők.
Szeptemberben is élvezhetjük a magyar görögdinnyét!
Kiváló az idei görögdinnye, de olcsóbb nemigen lesz.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A gazdasági helyzet, a fogyasztói tudatosság növekedése és az egészséges életmód iránti igény együttesen formálják át a húsfogyasztási szokásokat Magyarországon.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.