Megjelent a rendelet, ami óriási változást hozhat Magyarországon
Fontos kertészeti termékek kerültek ki az abban felsorolt bejelentésköteles élelmiszerek köréből.
Fontos kertészeti termékek kerültek ki az abban felsorolt bejelentésköteles élelmiszerek köréből.
Egyre nagyobb teret nyernek a növényi alapú alternatívák: a madárinfluenza és a fenntarthatóság iránti igény új lendületet ad a piacnak.
Míg korábban inkább csak a formában volt különbség, ma már sok más alapanyagból is készülhetnek.
A bab, borsó és lencsefélék rendkívül változatos és egészséges alapanyagok, de erősödnünk kell a fogyasztásukban.
Kiváló minőségű, megfelelő mennyiségű kalászos vetőmag kerülhet a földbe tavasszal a VSZT adatai alapján.
A csicseriborsó kiváló szárazságtűrő képessége és magas fehérjetartalma révén fenntartható alternatívát kínálhat az élelmezésbiztonság megteremtéséhez.
Egyre szélesebb körben nyújtanak alternatívát a húsfélékkel szemben a hüvelyesek itthon.
A növényi magok felhasználása egyre változatosabb az élelmiszeriparban, és egyre több robban be már itthon is.
A magyarok étrendjükben nem fektetnek kellő hangsúlyt a növényi élelmiszerek fogyasztására.
Bár alacsonyan indult, a szezon végén átlagosan alakul a zöldbab ára Lengyelországban.
Ha nem a megfelelő növényeket ültetjük a fokhagyma mellé, rossz lesz a zöldségeink íze és minősége is a kertben.
Fél évig 0%-ra csökken a zöldség-gyümölcs ÁFA Spanyolországban, célja az alapvető élelmiszerek árának mérséklése.
Lassul a zöldség-gyümölcs export üteme Olaszországban.
Meglepő kutatás látott napvilágot.
Egyre több gyenge minőségű termék szivárog be az ellátási láncba.
Nagyon keveset eszünk ezekből a zöldségekből.
Borsó, bab és társaik.
Hamarosan zárul a dubaji Gulfood.
Kiderült, mennyi kukoricát takarítottak be tavaly Ukrajnában.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.