Gyakran veszel tésztát a boltokban? Akkor ezzel jó, ha tisztában vagy
Míg korábban inkább csak a formában volt különbség, ma már sok más alapanyagból is készülhetnek.
Míg korábban inkább csak a formában volt különbség, ma már sok más alapanyagból is készülhetnek.
A bab, borsó és lencsefélék rendkívül változatos és egészséges alapanyagok, de erősödnünk kell a fogyasztásukban.
Kiváló minőségű, megfelelő mennyiségű kalászos vetőmag kerülhet a földbe tavasszal a VSZT adatai alapján.
A csicseriborsó kiváló szárazságtűrő képessége és magas fehérjetartalma révén fenntartható alternatívát kínálhat az élelmezésbiztonság megteremtéséhez.
Egyre szélesebb körben nyújtanak alternatívát a húsfélékkel szemben a hüvelyesek itthon.
A növényi magok felhasználása egyre változatosabb az élelmiszeriparban, és egyre több robban be már itthon is.
A magyarok étrendjükben nem fektetnek kellő hangsúlyt a növényi élelmiszerek fogyasztására.
Bár alacsonyan indult, a szezon végén átlagosan alakul a zöldbab ára Lengyelországban.
Ha nem a megfelelő növényeket ültetjük a fokhagyma mellé, rossz lesz a zöldségeink íze és minősége is a kertben.
Fél évig 0%-ra csökken a zöldség-gyümölcs ÁFA Spanyolországban, célja az alapvető élelmiszerek árának mérséklése.
Lassul a zöldség-gyümölcs export üteme Olaszországban.
Meglepő kutatás látott napvilágot.
Egyre több gyenge minőségű termék szivárog be az ellátási láncba.
Nagyon keveset eszünk ezekből a zöldségekből.
Borsó, bab és társaik.
Hamarosan zárul a dubaji Gulfood.
Kiderült, mennyi kukoricát takarítottak be tavaly Ukrajnában.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
Új kutatások célja, hogy a hiányzó információk révén jobban megértsük az ökoszisztémák változásainak globális hatásait.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.