Döbbenetes hírek érkeztek a magyar burgonyáról: ezt sokan nem gondolták volna
A legsúlyosabb minőségi és mennyiségi veszteséget a termesztés során a vírusos betegségek okozzák.
A legsúlyosabb minőségi és mennyiségi veszteséget a termesztés során a vírusos betegségek okozzák.
A napraforgó növényvédelmi szempontból az érzékeny kultúrák közé sorolható, ezért oda kell rá figyelni.
A termesztési, növényegészségügyi és technikai problémák miatt idén korábban ért véget a paradicsomszezon Marokkóban.
A következő napok időjárása kedvező lehet a szőlő rettegett betegségei, a lisztharmat és a peronoszpóra kialakulásához.
A következő napokban, hetekben fokozott fertőzési nyomásra kell felkészülni a magyar gyümölcsösökben.
Az elhullott halak 99 százalékát az inváziós, kisméretű ezüstkárász egyedek tették ki.
A szőlőültetvények egészsége és hozama számos tényezőtől függ, beleértve a környezeti hatásokat, valamint a kórokozók és kártevők jelenlétét.
Sikerrel valósult meg a „SuperAgroPhage: Újgenerációs, környezetbarát, perzisztens bakteriofágokon alapuló biokontroll...” című projekt.
A tavaszi csapadékos időjárás kedvez a szeptóriás levélfoltosság terjedésének itthon.
Ha talajban megbúvó bizonyos fajokat nem ismerjük fel időben és nem gondoskodunk a prevencióról, súlyos gazdasági kárt okozhatnak.
A csonthéjasok virágzásában kulcsfontosságú a védekezés és a megfelelő növényápolás.
Folyamatosan monitorozni kell az állományokat, mert a kórokozók súlyos veszteséget okozhatnak.
Az utóbbi évek időjárási szélsőségei új kihívások elé állítják a kalászos gabonák termesztőit.
A metszésnél fontos, hogy a sebzési felület minél kisebb legyen, így csökkenthetjük a kártevők és kórokozók bejutásának esélyét.
A Bio-Nat Kft. Mikro-Vital termékcsaládjának innovatív és specifikus fejlesztésének eredménye a Mikro-Vital termékcsalád új tagja: az AVANTI talajoltó készítmény
Talán a repce az egyetlen szántóföldi kultúra, melyben a kártevők több problémát okoznak, mint a kórokozók.
Érdekes dolgot derítettek ki a kutatók a burgonyavésszel kapcsolatban, kiderült, honnan eredhet.
Több mint 400 mikotoxin ismert, melyek előfordulása és aránya a kliamtikus tényezők hatására jelentősen módosul.
Az emberi hajszálnál ezerszer kisebb nanorészecskék új dimenziót nyitnak az agráriumban.
Rengeteg hatást kell túlélniük a növényeknek, ha az árvíz miatt fullasztó közegbe kerülnek.
Fontos, hogy tudjuk, mi, mikor érett és van itt az ideje annak, hogy betakarítsuk.
A mezőgazdaságban dolgozók számára a munkavégzés számos kockázatot tartogat, sajnos évről évre halálos áldozatokat is követel.
Az árpával és búzával már nem lesz gond, a kukorica sorsa viszont erősen kérdéses idén.
Takarmányban és emberi élelmezésre is alkalmazható egy GMO-szója, miután az európai hatóságok biztonságosnak találták.
Az elmúlt hetekben Szardínia szigetén, majd az észak-olaszországi Lombardiában, valamint Franciaországban is megerősítették a kór jelenlétét.