Döbbenet: brutálisan sok élelmiszert dobnak ki a magyarok
A magyar háztartásokban évente fejenként átlagosan 62 kg élelmiszer végzi a szemetesben, amelynek jelentős része megelőzhető lenne.
A magyar háztartásokban évente fejenként átlagosan 62 kg élelmiszer végzi a szemetesben, amelynek jelentős része megelőzhető lenne.
A hirtelen jövő csapadék, az aszály és a kánikula is felborítja a terveket, folyamatos alkalmazkodásra van szükség.
Elképesztő piackiesést okozhat a Magyarországon ismét megjelenő madárinfluenza.
Európai szinten óriási kihívás az élelmiszer-biztonság szempontjából a mézhamisítás, a mikroműanyagok jelenléte és az adalékanyagok kezelése.
A szakértők szerint az élelmiszerek további drágulását okozhatja a klímaváltozás.
Egy friss felmérés szerint komoly kihívás elé állítja a cégeket az EU-s karboncsökkentés.
A 2023-as évet nem nevezhetjük átlagosnak a szőlő növényvédelme szempontjából. Talán úgy is fogalmazhatunk, komoly kihívás volt egészséges alapanyagot előállítani a borászok számára.
Óriási lehetőségek vannak a gluténmentes élelmiszerekben, csak komoly fejlesztést igényelnek.
A lakosság 95 százaléka rendszeresen fogyaszt virslit, negyedük még sincs tisztában azzal, hogy miből készül.
Olyan kihívások jelentek meg a hazai agráriumban, amelyek korábban nem, vagy nem jelentettek akkora problémát, mint most.
Egyre nagyobb kihívásokkal kell szembenézni a növénytermesztés és a növényvédelem területén.
Általános iskolásoknak szóló oktatási programmal hívja fel a figyelmet a mezőgazdaság fontosságára a BASF Magyarország.
Az éghajlatváltozás miatt hagyományos módszerekkel ma már nincs versenyképes mezőgazdaság.
A hatékonyságon és a megújuláson múlik a magyar bor jövője.
40 éve nem volt ilyen.
Nehezített szezon előtt a magyar vetőmagágazat.
Közösen ad választ a piac kihívásaira a Tej Terméktanács és a Takarék Csoport.
Ebbe most megéri belevágni.
Ezekre a dilemmákra kell felkészülnie a családi borászatoknak.
Ebben van a jövő.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.