Papp Zsolt György hangsúlyozta, hogy az idei évben kiemelkedően nagy érdeklődés övezte a támogatási lehetőségeket. A folyamatban lévő beruházások tízezrei a hatékonyság, az eredményesség és a fenntarthatóság irányába mozdítják el az ágazatot, amit a környezettudatos gazdálkodás terjedése is alátámaszt.
Hetvenezer beadott pályázat volt idén, ez is mutatja, hogy a fejlesztések kulcsfontosságúak ahhoz, hogy sikeresek és fenntarthatóak tudjunk maradni
– mondta.
Ma Magyarország 5 millió hektárnyi mezőgazdasági területéből már 2 millió hektáron folytatnak környezetkímélő termelést. A kamarai elnök a jövő egyik kulcskérdésének a KAP támogatási rendszert nevezte meg, amelynek súlya szerinte meghatározó lesz, akár a támogatási jogosultságok és az életkori feltételek miatt.
A gazdaságátadás azonban itthon már elindult, és támogatások segítik, hogy a fiatal gazdák minél zökkenőmentesebben vehessék át a stafétát. Papp Zsolt szerint az új generáció jelenléte, valamint a technológiai és élelmiszeripari fejlesztések egyre inkább azt mutatják, hogy a magyar agrárium képes a megújulásra és képes magyar terméket tenni a magyar polcokra.
A következő évek döntőek lesznek, és csak erős összefogással, tudatos fejlesztésekkel és a fiatalok bevonásával hozható olyan helyzetbe a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar, amely hosszú távon is versenyképes tud maradni egy kihívásokkal teli környezetben.












